Haberler

İslam Konferansı Teşkilatı Pamuk Zirvesi İstanbul'da Toplanacak

İslam Konferansı Teşkilatı'na Üye 25 Ülkenin Katılımıyla Düzenlenecek "Pamuk Yatırım Forumu", Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'nın Koordinasyonunda 12-13 Kasım'da İstanbul'da Gerçekleştirilecek. Toplantıda, Teşkilat Üyesi Ülkeler Arasındaki Pamuk Ticaretinin Geliştirilmesi ve Bu Ülkelerin Rekabet Güçlerinin Artırılması Ele Alınacak.

-İslam Konferansı Teşkilatı'na üye 25 ülkenin katılımıyla düzenlenecek "Pamuk Yatırım Forumu", Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'nın koordinasyonunda 12-13 Kasım'da İstanbul'da gerçekleştirilecek. Toplantıda, teşkilat üyesi ülkeler arasındaki pamuk ticaretinin geliştirilmesi ve bu ülkelerin rekabet güçlerinin artırılması ele alınacak.

ANKARA (ANKA) – İslam Konferansı Teşkilatı'na üye 25 ülkenin katılımıyla düzenlenecek "Pamuk Yatırım Forumu", Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'nın koordinasyonunda 12-13 Kasım'da İstanbul'da gerçekleştirilecek.

Açılışını Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan'ın yapacağı, İslam Konferansı Teşkilatı Genel Sekreteri Prof. Ekmeleddin İhsanoğlu'nun ve üye ülkelerden bakanların da katılacağı toplantıda, teşkilat üyesi ülkeler arasındaki pamuk ticaretinin geliştirilmesi ve bu ülkelerin rekabet güçlerinin artırılması ele alınacak.

Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'ndan konuya ilişkin yapılan açıklamada, İslam Konferansı Teşkilatı'nın On Yıllık Eylem Programı çerçevesinde, pamuk üreticisi üye ülkelerin üretim tekniklerinin ve uluslararası rekabet güçlerinin geliştirilmesi için çalışmaların başlatıldığı belirtildi. Açıklamada, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı koordinasyonunda yürütülen çalışmalar sonucunda, 2007-2011 yıllarını kapsayan 5 yıllık dönemde uygulanacak "İslam Konferansı Teşkilatı Üyesi Pamuk Üreticisi Ülkeler Arasında İşbirliğini Geliştirme Stratejisi Eylem Planı"nın hazırlandığı ve bu planın İslam Konferansı Teşkilatı Ekonomik ve Ticari İşbirliği Daimi Komitesi'nin (İSEDAK) 2006 yılındaki toplantısında onaylanarak kabul edildiği kaydedildi.

Söz konusu toplantıda Eylem Planı çerçevesinde Pamuk Yatırım Forumu düzenlenmesinin kararlaştırıldığı ifade edilen açıklamada, bu kapsamda Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'nın koordinatörlüğünde 12-13 Kasım'da İstanbul Wov İstanbul Hotel'de gerçekleştirilecek "Pamuk Yatırım Forumu"na İslam Konferansı Teşkilatı'na üye ülkeler, ulusal ve uluslararası kuruluşlardan çok sayıda katılımcının davet edildiği bildirildi. Açıklamada, Bakan Çağlayan'ın açılışını yapacağı Foruma, İslam Konferansı Teşkilatı Genel Sekreteri Prof. Ekmeleddin İhsanoğlu'nun da katılacağı ifade edildi. Açıklamada şöyle denildi:

"Yaklaşık 16 milyon insanın pamuk üretimi ile ilgilendiği İslam Konferansı Teşkilatı üyesi ülkeler, dünya pamuk üretim alanlarının yüzde 29'una sahiptirler. Dolayısıyla teşkilat üyesi ülkeler için pamuk sektörü, üretim, işleme, ticaret, sanayi, dış ticaret ve istihdam yönü ile önemli ve stratejik bir yere sahiptir. Forumla, uluslararası, ulusal kurum ve kuruluşlarla özel sektör kuruluşlarının bir araya getirilmesi ve ikili veya çoklu görüşmelerle işbirliği, yatırım, ticaretin geliştirilmesine ve somut projelerin başlatılmasına zemin oluşturulması amaçlanmaktadır."

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title