Haberler

İş Makinesine 5,5 Milyon TL’lik Dev Yatırım

MANİSA Belediyesi Bünyesine Belediye Başkanı Cengiz Ergün'ün Göreve Gelmesiyle 20 Milyon TL Tutarında İş Makinesi Alımı Gerçekleşti.

Yaklaşık 14 yıldır kiralama usulüyle dışarıdan alınan iş makinelerinin, bu yatırımla Manisa Belediyesi'ne büyük gelir sağlayacağı belirtildi. Belediye Başkanı Cengiz Ergün, "Fen İşleri Müdürlüğümüz bünyesinde kullanılmak üzere greyder, kepçe ve bunların yanı sıra itfaiye araçları, cenaze hizmet araçları ve Su İşleri Müdürlüğü'nce kullanılacak araçlarımızı Belediyemiz bünyesine kattık.

5,5 milyon TL tutarındaki bu yatırımla hem araç filomuzu, hem de hizmetlerimizi daha güçlü bir şekilde yapacağız" dedi.

Manisa Belediyesi bünyesine alınan araçların tanıtımı belediye hal binasında gerçekleştirildi. Tanıtıma Belediye Başkanı Cengiz Ergün'ün yanı sıra MHP milletvekilleri Mustafa Enöz, Erkan Akçay, MHP Merkez İlçe Başkanı Tamer Akkal, Belediye Başkan Yardımcıları Mesut Bayram Laçalar, Azmi Açıkdil, Nursel Ustamehmetoğlu Belediye Meclis üyeleri ile belediye daire müdürleri katıldı.

Yaklaşık 4 aydır çalışmasını yürüttükleri Fen İşleri, İtfaiye, Sağlık İşleri ve Su İşleri araç alımı konusunun nihayete erdirilmesinden dolayı mutlu olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Cengiz Ergün, "Fen İşleri Müdürlüğümüzde kullanılmak üzere greyder, kepçe, dozer bunların yanında itfaiye araçları, cenaze araçları ve Su İşleri'nde kullanılacak araçlarla ilgili tüm prosedürlerimiz İller Bankası'nca imzalanıp, Devlet Malzeme Ofisi'ne geçti. O araçlarımızı da Belediyemiz bünyesine kattık.

Bu araçların gelmesiyle araç filomuzu, dolayısıyla da hizmetlerimizi 5,5 milyon TL'lik bir borçlanmayla daha da güçlendirmiş olduk. Göreve gelişimizin 17. ayında 96 milyon TL tutarındaki borcumuzu 26 milyon TL'ye indirdik. Manisa gibi sürekli büyüyen bir kentin sorunları da büyüyor. Bunların önüne geçebilmek için bu hizmet alımlarını gerçekleştiriyoruz. Hizmetlerin faydalı olacağına inanıyorum. Hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

"Gücümüze güç kattık"

Yaklaşık 14 yıldan beri belediye bünyesinde bu işlemlerin kiralama usulüyle yapıldığını belirten Başkan Ergün, iş makinelerinin Belediye'ye ait olmasının hizmetlerin zamanında yerine getirilmesinde önemli rol oynayacağını da sözlerine ekledi. Belediye bünyesine yatırım yapılan iş makineleri; 7 adet kazıcı-yükleyici, 7 adet uzayan kol ataşmanı, 7 adet hidrolik kırıcı hattı, 7 adet yerli klima ataşmanı, 1 adet greyder, 1 adet asfalt silindiri, 1 adet vibrasyonlu toprak silindiri, 1 adet lastik tekerlekli yükleyici, 1 adet ekskavatör, 1 adet mini yükleyici, 3 adet har dox damper, 3 adet standart damperli, 5 adet 13 bin ton su tankeri, 2 adet tek kabin 200 PS kamyon, 1 adet 13 ton itfaiye aracı, 1 adet 6,5 ton arazöz, 1 adet 5 ton 18 metre merdivenli, 1 adet 6,5 ton tek kabin öncü, 1 adet tek kabin trençer, 9 adet kamyonet.

Manisa Belediyesi'nin önü açık

Alınan toplam aracın 46 adet olduğunu, bunun 26 tanesinin tanıtımda yer aldığını belirten Belediye Başkanı Cengiz Ergün, "5,5 milyon TL tutarındaki araç parkımızın 3 milyon TL tutarındaki kısmı bugün burada. Manisa Belediyesi'nin önü açıktır. Bunun bilinmesini istiyorum. Bugün Manisa Belediyesi'nin elindeki mevcut kamyon ve dozerlerin aylık bakım ücretlerine, yedek parça ücretlerine aylık 160 ile 180 bin TL arasında para ödüyorduk.

Bu 5,5 milyon TL tutarındaki araçların aylık geri ödemesi ise 148 bin TL. yani biz Manisa Belediyesi'ni yedek parça parası ödemekten kurtararak, en iyi hizmeti nasıl verebiliriz bunun hesabını yaptık. Manisa Belediyesi doğru yoldadır, Manisa Belediyesi'nin önü açıktır, Manisa Belediyesi, Manisa'da yaşayan insanlara daha müreffeh bir Manisa yaratmanın çabası içindedir.

Allah kaza beladan korusun, hayırlı hizmetler vermesini nasip etsin. İş makinelerinin yanı sıra Garanti Bankası ile BESOT'un yapmış olduğu maaş anlaşması kapmasında makam aracı olarak kullanmak üzere belediyemize bir adet Mercedes e350 model binek araç hibe edilmiştir. Bunun yanı sıra alınan araçlar nedeniyle ilgili firma, bir adet MAN çekici ve dorse, CAT marka asfalt finişeri ve asfalt firezeri belediyemize bedelsiz olarak hibe etmiştir" diye konuştu.

Manisa Belediyesi bünyesine alınan araçların tanıtımının ardından araçlar kent merkezinde gezdirilerek vatandaşlara tanıtıldı. Belediye Başkanı Cengiz Ergün ve beraberindeki MHP milletvekilleri Mustafa Enöz, Erkan Akçay, Belediye Başkan Yardımcıları Mesut

Kaynak: Bültenler / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title