Haberler

İş Fuarında Sanal Ortamda İş Görüşmesi İmkanı - Mersin

Mersin Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü tarafından düzenlenen 9. Mersin İş ve Kariyer Fuarı, 130 firmanın katılımıyla açıldı.

Mersin Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü tarafından düzenlenen 9. Mersin İş ve Kariyer Fuarı, 130 firmanın katılımıyla açıldı.

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Bilgi İşlem Daire Başkanı Fahrettin Kaya, Akdeniz İhracatçı Birlikleri Konferans Salonu'ndaki açılış töreninde, 35 kentte istihdam fuarı düzenlediklerini, işverenleri ve iş arayanları buluşturduklarını söyledi.

Bugün de Mersin'de bir ilki gerçekleştirdiklerini belirten Kaya, "Şu anda herhangi bir yerden 'sanalistihdamfuari.iskur.gov.tr' adresini tıkladığınızda fuar alanındaki standları sanal olarak ziyaret edebilir, beğendiğiniz firmanın CV'sini doldurabilirsiniz. Sanal ortamda görüşme de yapabilirsiniz. Bir ilki Mersin özelinde burada gerçekleştiriyoruz. Bu bizim de ilk deneyimimiz. 'Dijitalleşme, dönüşüm' diyoruz. İnsanların bilgiye çok hızlı eriştiği bir çağda buna geçmek zorundaydık. Mersin'de bunun adımını atmış olduk." dedi.

Mersin Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Mustafa Kutlu da iş gücü piyasalarının hızlı bir dönüşüm geçirdiğine dikkati çekti.

Kutlu, "Türkiye İş Kurumu 2023 istihdam hedefleri çerçevesinde yenilenen kurumsal yapısıyla iş gücü piyasasının ihtiyaçları doğrultusunda gerek iş ve meslek danışmanlığı faaliyetleri, gerekse aktif ve pasif iş gücü programlarıyla işsizlikle mücadelede etkin bir kurum olarak hizmetlerin sürdürmekte." diye konuştu.

Konuşmaların ardından Palm City AVM bahçesindeki fuarın açılışı yapıldı.

Fuar, yarın sona erecek.

Kaynak: AA / Ekonomi

Mersin Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title