Haberler

İş Bulamayan Eski Hükümlüye Devletten Yardım Eli

Bursa'da Cinayete Teşebbüs Suçundan Bir Süre Cezaevinde Yatan Şahıs, Tahliye Olduktan Sonra İş Bulamayınca Çareyi, Adalet Bakanlığı'na Dilekçe Yazmakta Buldu. Dilekçesine Kısa Sürede Cevap Alan Eski Hükümlüye, Çiçekçi Dükkanı Açıldı.

Bursa'da cinayete teşebbüs suçundan bir süre cezaevinde yatan şahıs, tahliye olduktan sonra iş bulamayınca çareyi, Adalet Bakanlığı'na dilekçe yazmakta buldu. Dilekçesine kısa sürede cevap alan eski hükümlüye, çiçekçi dükkanı açıldı.

Edinilen bilgiye göre, 5 yıl önce kira parası yüzünden tartıştığı işyeri sahibini öldürmeye teşebbüs ettiği iddia edilen Ferhat Köknel, kızı 20 günlükken cezaeviyle tanıştı. Yargılandığı 1. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 10 yıl hapis cezasına çarptırılan Köknel, 3 yıl kaldığı cezaevinden 4 ay önce tahliye edildi. Karısı, çocuğu ve annesine bakmak zorunda kalan Köknel, sabıkalı olduğu gerekçesiyle iş bulamayınca Adalet Bakanlığı'na dilekçeyle müracaat ederek iş istedi.

Köknel'in dilekçesi, Denetimli Serbestlik ve Yardım Merkezi Koruma Kurulu tarafından değerlendirildi. Kurul üyelerinden olan Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (BESOB) Köknel için işyeri açılmasına karar verdi. Esnaf ve Sanatkarlar Hizmet Binası'nın girişinde çiçekçi dükkanı açılan mahkum, talihsiz bir olay neticesinde cezaevine girdiğini belirterek, "Bir anlık öfke sonucunda hem kendimi, hem ailemi mağdur ettim. 3 yıl cezaevinde yattım. Çıkar çıkmaz da Cumhuriyet Savcılığı'na müracaat ettim.

Tahliyeden sonra hayat çok zor. Herkes sabıkalıyız diye çekindi. Fakat çok şükür ki boşluğa düşmeden savcılıktan cevap geldi. BESOB bize bu dükkanı tahsis etti. 1 aydır burada çalışıyoruz. Ben devletimizin herkese sahip çıkacağına inanıyordum" dedi.

Dükkana kızının adını verdiğini belirten Köknel, çiçekçiliğin baba mesleği olduğunu, asıl mesleğinin ise erkek kuaförlüğü olduğunu söyledi. Cezaevindeyken oynadıkları "Rumuz Goncagül" isimli tiyatro oyunuyla Türkiye turnesine çıktıklarını dile getiren Köknel, o oyunda darbukacıyı canlandırdığını vurguladı. Dükkanın resmi açılışının yarın Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Er ve BESOB Başkanı Arif Tak'ın katılacağı törenle yapılması bekleniyor.

(OSM-MŞ-RA-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title