Haberler

İran'dan sitem dolu açıklama: Hiçbir ülke bizimle iş birliğine yanaşmıyor

Güncelleme:

ABD yaptırımları nedeniyle zor günler geçiren İran'ın Petrol Bakanı Bijen Namdar Zengene, şu an hiçbir ülkenin İran'la iş birliğine yanaşmadığını söyledi.

İran resmi haber ajansı IRNA'ya göre, ülkenin güneyinde yer alan gaz sahalarındaki çalışmalarla ilgili basın mensuplarına bilgi veren Bakan Zengene, "Ferzad B Gaz Sahası sözleşmesi en kısa zamanda İranlı bir şirketle imzalanacaktır. Şu an hiçbir ülke, hiçbir konuda bizimle iş birliği yapmaya yanaşmıyor" dedi.

Ülkede petro kimya ürünleri üretiminin bu yıl 25 milyon tona ulaştığına işaret eden Zengene, söz konusu alanda ihracat konusunda iyi bir durumda olduklarını ifade etti, ancak ABD yaptırımları nedeniyle ayrıntıları paylaşamayacağını belirtti.

ABD YAPTIRIMLARI

ABD Başkanı Donald Trump, 8 Mayıs 2018'de nükleer anlaşmadan çekildiğini duyurmuş ve İran'ın ABD dolarına erişimini, devlet tahvili satmasını, altın ve diğer değerli madenler ile çelik, alüminyum, kömür gibi metallerle ticaret yapmasını ve yolcu uçağı ya da parçalarını ithal etmesini engelleyen yaptırım paketini 3 ay sonra resmen hayata geçirmişti.

ABD'nin İran'a yönelik ikinci yaptırım paketi, 180 günlük sürenin dolmasının ardından 5 Kasım 2018'de devreye girmişti.

Buna göre, İran Ulusal Petrol Şirketi, İran Petrol Ticaret Şirketi ve Ulusal Tanker Şirketine uluslararası kısıtlamalar getirilirken, ekonomisi büyük ölçüde petrole dayalı İran'dan petrol ve ürünlerinin satışına yaptırımlar uygulanmıştı.

Kaynak: AA / Ekonomi

Amerika Birleşik Devletleri Zengene İran Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500

Yorumlar (38)

cimbomlu:

irana tek sözüm var BETER OLUN BETER bunlar müslüman degil zaten, ABD, nin ambargosunu destekliyorum.

45
18
yanıtYanıtla
yaşasın iran:

Bugün irana yapılan yarın tüm müslüman ülkelere yapılacak bugün iranın yanında durmayan tüm ülkeler yarın yanlızlaşacaktır.

8
45
yanıtYanıtla
Selahaddin:

İran’ın yanında durduk bizi arkadan vuruyo hala Ermeni’yi bize karşı destekliyo

yanıt21
yanıt2
YOK OLSUN İRAN:

SOBA BORUSUNDAN BOZMA FÜZELERİ ÇIKARTSINLAR ANCAK MÜSLÜMANLARLA SAVAŞSINLAR. YOK OLSUN İRAN

yanıt17
yanıt1
Iranli Türk:

iran milleti ac kaliyor, Iran devleti milletin paralarini suriye''de, yemen''de, lübnan''da, Irak''ta teröristlere harciyor.

yanıt16
yanıt1
mazlum eren:

Maalesef, doğru ile yanlış bilgileri bazen karıştırıyoruz. Çok defa kaynağı araştırmadan önyargılı davranma hastalığımız ile karalamayı yapıyoruz. Bugün komşu olduğumuz İran ülkesi için üzerimize düşeni yapmalıyız ve iftiralara aldırış etmeyelim. . .

14
38
yanıtYanıtla
BERTEROLUN:

Sende beter ol iran gibi mazlumu getirin bana

yanıt10
yanıt4
ABUS HABUS:

VEHABILERE BIDE YARDIMMI EDELIM PES YANI ABD GIBI IRANDA SEYTANIN ONDE GIDENI

yanıt22
yanıt3
A.K.:

Yillarca pkk yi destekleyenleri bir de yardimmi edelim

yanıt20
yanıt1
Ose:

Türkiye ambargo yüzünden size yardım kapılarını açtı ama siz türkiyenin düşmanı örgütlerle ve rejimlerle beraber hareket ediyorsunuz. boğulun içeride

35
3
yanıtYanıtla
Tüm 38 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title