Haberler

Irak'ta Milis Güçlerin Dağıtılması İstendi

Irak Siyasi Liderliği, Tüm Siyasi Oluşumlara, Ekim Ayında Yapılacak Yerel Seçimlerden Önce Milis Güçlerini Dağıtmaları Çağrısında Bulundu.

Irak siyasi liderliği, tüm siyasi oluşumlara, ekim ayında yapılacak yerel seçimlerden önce milis güçlerini dağıtmaları çağrısında bulundu.

Irak Devlet Başkanı, Başbakan ve meclisteki siyasi oluşumların liderlerinden kurulu ''Siyasi Ulusal Güvenlik Konseyi'', dün geç saatlerde düzenlenen ve Devlet Başkanı Celal Talabani'nin başkanlık ettiği basın toplantısında, 15 maddelik bir bildiriyi kamuoyuna duyurdu.

Bildirideki ana talep, tüm partilerin ve siyasi oluşumların, kendilerine bağlı milisleri derhal dağıtmaları ve silahlarını teslim etmeleri oldu. Bildiride, herhangi bir milis gücünün adı yer almadıysa da bunun radikal Şii Lider Mukteda El Sadr'a bağlı Mehdi Ordusu'nu hedeflediği belirtiliyor.

Bildiride, ayrıca milis güçlerin feshedilmesi ile koşulsuz olarak sivil faaliyetlere dönmeleri, siyasi sürece ve seçimlere katılmaları talebi yer alıyor.

Bu arada Talabani, meclisteki Sadr yanlıları dışındaki tüm siyasi oluşumların bildiride yer alan 15 maddeyi kabul ettiklerini söyledi.

Irak meclisinde 275 sandalyenin 30'u Mukteda El Sadr yanlılarına ait.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title