Haberler

İmamoğlu tam kapanmada elini taşın altına soktu! İstanbullulara dört müjde birden verdi

Güncelleme:

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, vatandaş için bir dizi destek açıkladı. İmamoğlu, tam kapanma dönemine ilişkin; İBB kiracılarından, ihtiyaç sahibi vatandaşlara, fatura borcu olanlardan sağlık çalışanlarına kadar birçok kişiye müjde verdi.

"MAYIS AYINDA KİRA ALMAYACAĞIZ"

İmamoğlu 17 günlük tam kapanma döneminde İBB kiracılarından kira almayacaklarını söyledi. Sosyal medyadan açıklama yapan İmamoğlu, "İBB olarak kiracılarımıza bir müjde vermek istiyorum. Tüm gayrimenkullerimizde kiracı olan esnafımızdan Mayıs ayında kira almama kararı aldık. İBB ile kira sözleşmesi olan tüm işletmeler bu haktan yararlanacaktır." ifadelerini kullandı.

"FATURALAR MAYIS SONUNA KADAR ÖDENEBİLECEK"

Fatura konusunda da esnaf ve vatandaşa güvence veren İmamoğlu, tam kapanmada su ve doğal gaz kesintisi olmayacağını söyledi. İmamoğlu, "Öncelikle gaz şirketimiz İGDAŞ ve İSKİ, kapanma döneminde, konut ve küçük esnafın gazını da suyunu da kesmeyecek. Kapama dönemine denk gelen son ödeme tarihli faturalar, mayıs sonuna kadar ödenebilecek." dedi.

"100 BİN YENİ GIDA KOLİSİ DAĞITILACAK"

Sosyal yardımların tüm hızıyla süreceğini de vurgulayan İmamoğlu, "100 bin yeni gıda kolisi dağıtımı da başlıyor. Zabıtalarımız, İstanbul'da her alanda olacak. Yaş almış vatandaşlarımız, alışveriş gibi konularda yardıma ihtiyaç duyarsa, belediyemiz zabıtasını arayabilirler." şeklinde konuştu.

"SAĞLIK ÇALIŞANLARI ÇOCUKLARINI BİZE EMANET EDEBİLİR"

Koronayla mücadelenin kahramanları olan sağlık çalışanlarını da unutmayan İmamoğlu, "Esenyurt ve Bahçelievler "Yuvamız İstanbul Çocuk Etkinlik Merkezlerimiz" açık olacak. Sağlık çalışanlarımız, ihtiyaç duyarsa, çocuklarını bu iki kreşimize bırakabilirler. Bize emanetler." ifadelerini kullandı.

Mesut Şahin
Haberler.com - Ekonomi

İmamoğlu Ekonomi Güncel Haberler

500

Yorumlar (23)

Emre Efekan:

Bakıyorum da yenilginin acısını unutamayanlar var hala... Arkadaşım adamın elini kolunu bağladılar. Merkezi hükümet köstek oluyor malesef. Bu da geçer 2023 gelir her şey güzel olur. ecele etmeyin gardaşlar.

114
102
yanıtYanıtla
Serdal Torlak:

2004 yılında 116 ton altının rezervi vardı para basamıyodun Türkiye 512,6 ton altınla dünyanın en çok altın rezervine sahip ülkeler arasında 12. sırada yer aldı. Çınar saraç satılan diyosan bir önceki dönemi araştır 25 bank bir anda nasıl yok olduna bak 2001 senesine bak neler gitti

yanıt4
yanıt7
Milliyetçi:

neyapmış bu zaman kadar ya şurda hiç bir bilgisi olmadan konuşanlara deli oluyorum adamın dinimizi bozmaktan ahlaksızlığı yaymaktan başka bir şey yaptığı yok avrupa özentileri sizi

yanıt80
yanıt114
Çınar Saraç:

Milliyetçi kardeş senin verdiğin adam ülkede satmadığı ne kaldı onu saysana bana , sattıklarını demiyorum satmadığı ne kaldı , ekonomi ne durumda insanlar ne durumda herkesin tuzu senin gibi kuru değil, şimdi doğru patatesini al evine git sana onlar layık

yanıt89
yanıt57
ahmet say:

imamoğlu boşuna zorlama bu halk seni başa getirmez

102
108
yanıtYanıtla
Panther Panthera:

Bumudur, Suyunu ve gazini kesmiycekmis. Oley. Saka gibisin ve hic samimi degil, okumaya devam, Hastalarimiz diyorsun bir hastane yolunu yapmaktan acizdin.

88
110
yanıtYanıtla
şen ülker:

sen her mahallede kreş açıyordun noldu. metrobüs otobüs sefer sayılarını artırsan yetecek ama sen onu bile azaltmıştın unutmadık. geçen sene yardım kolisi diye 1 kolilik yardıma 2 katı para aldın insanlardan yüzbinlerce koli yardımı yapıldı aradaki para noldu acaba. çocuklara haftada 2 paket süt dedin o da herkese değil. gittin sütü ihalesiz şekilde fabrikadan toptan fiyatı 3 lira iken 6 tl den aldın geçen seneki fiyat bir de. ya da öyle almış gibi yaptın. toplu taşıma zam iski zam.

79
92
yanıtYanıtla
şen ülker:

Sen de 2 paket sütünü iç yat uyumaya devam et. Bir ara da 18 yıl önceki Türkiye yi bir araştır bak bakalım neler yaşanmış ne durumdaymis millet. Nankör olmayalım. 1 seneden fazladır çalışmayan milyonlarca insana her ay maaş ödedi devlet. Daha da ödüyor. Ama bazı kesim istiyor ki hep yatsın hicbirsey yapmadan devlet ona baksın yattığı yerden zengin olsun. Öyle bir dünya hicbiryerde yok be.

yanıt4
yanıt4
Çınar Saraç:

Kardeş sen git iki torba aldığın patatesi evinde otur ye bence sus , 18 senedir yönetenler hiç zam yapmamış gibi konuşmaya devam et, kongreler bitince korona var derler milleti eve tıkarlar ama yardım nerde senin oy verdiğin hükümet nerde kimin yanında avm den kira alınmayacak demek ile olmuyor kuru kuruya eve tıkmak ile olmuyor

yanıt76
yanıt57
Qwe Qwe:

Valla kardeş hiç bir sosyal yardım almadım almaya da niyetim yok. Sadece kör değilim gerçekleri görebilecek muhakeme yeteneğine sahibim çok şükür. Herkese de yaptığına yaptı yapmadiginda yapmadı derim. Birini olumsuz eleştirince hemen rakip parti damgası yapıştırmayi bıraktığımız gün gerçekten birşeyler değişmeye başlayacak bu ülkede ama bu mantaliteyle henüz zor görünüyor.

yanıt24
yanıt12
Tüm 23 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title