Haberler

    İlkay Gündoğan, Erdoğan ile Buluşmalarını Anlattı

    ALMAN milli takımının İtalya'nın Güney Tirol Bölgesi'nde kamp yaptığı otelde Alman gazetecilerin konuyla ilgili sorularına cevap veren İlkay Gündoğan, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmelerinin ardından yapılan eleştirilerin kendisini olumsuz etkilediğini söyledi.

    ALMAN milli takımının İtalya'nın Güney Tirol Bölgesi'nde kamp yaptığı otelde Alman gazetecilerin konuyla ilgili sorularına cevap veren İlkay Gündoğan, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmelerinin ardından yapılan eleştirilerin kendisini olumsuz etkilediğini söyledi. Gündoğan, "Özellikle de kişisel hakaretler beni çok etkiledi. Buluşmayı kimilerinin doğru bulmamalarını anlıyorum" derken, son dönemlerde kendisinin de uyumun gerçekleşmesi için çok şeyler yatığını vurguladı. Eleştiriye her zaman açık olduğunu belirten İlkay Gündoğan, "Herkesin bir fikri var. Bu yüzden biz fikrimizi açıklama özgürlüğüne sahibiz. Ben de fikir özgürlüğünü savunuyorum. Bu yüzden de Almanya'dan doğup büyüdüğüm için kendimi ayrıcalıklı hissediyorum. Ama kendime hakaret edilmesine izin vermem" dedi.

    TÜRKİYE İLE SIKI BAĞLARIMIZ VAR

    Yaşananların kedisi için bir tecrübe olduğunu vurgulayan Gündoğan, "Bizim Türk kökenli olmamız nedeniyle Türkiye ile sıkı bağlarımız var. Ama bu Steinmeier'in bizim cumhurbaşkanımız, Merkel'in de başbakanımız olmadığını iddia ettiğimiz anlamına gelmez. Görüşmede siyasi mesaj verme asla söz konusu değildi" diye konuştu.

    Konuyla milli takım futbolcularının da ilgilendiğini belirten Gündoğan, "Milli takım arkadaşlarımız tabi ki konuya ilgi duydu. Nasıl geliştiğini merak ettiler. İngiltere'de top oynayan Türk kökenli futbolcuları davet ettiler. Bu çerçevede buluşma gerçekleşti ve fotoğraflar çekildi" dedi.

    BENİM İÇİN AĞIR DARBE OLDU

    Mesut Özil ile kendisinin göçmenlerin yoğun olduğu Gelsenkirchen kentinde doğduklarını hatırlatan Gündoğan, "Almanya'ya uyum sağlamadığımız ve Alman değerleriyle yaşamadığımız yönündeki suçlamalar benim için ağır bir darbe oldu" ifadelerini kullandı.

    KENDİ TARAFTARININ ISLIKLAMASI ZOR BİR DURUM

    Avusturya ile oynana ve Almanya'nın 2-1 yenildiği maçta İlkay ve Mesut Özil Alman taraftarlar tarafından ıslıklanmıştı. İlkay ıslıklarla ilgili ise "Futbolcular rakip takımın taraftarlarının ıslıklı tepkisine alışık. Ama kendi taraftarının ıslıklaması çok zor bir durum" dedi. Alman milli takım yetkililerin futbolcuları gazetecilerle buluşturma programı çerçevesinde kadroda bulunan 22 futbolcu basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı. Mesut Özil ise görüşmeyi kabul etmedi.

    Bu arada Alman milli takım yıldızı Thomas Müller, "Biz Mesut Özil ile İlkay Gündoğan'ın arkasındayız. Takımın ilk buluşmasında konuyu bize anlattılar" dedi.

    Kaynak: Hürriyet / Güncel

    İlkay Gündoğan Gündoğan Politika Güncel Haberler

    Bakmadan Geçme

    36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title