Haberler

İKÖ Genel Sekreteri İhsanoğlu: Filistin'den Umutluyuz

İslam Konferansı Örgütü ( İKÖ) Genel Sekreteri Ekmalleddin İhsanoğlu, Filistin'de Fetih Hareketi ile Hamas Hareketi Arasında Oluşan Anlaşmazlıkların Çözüme Kavuşması Konusunda Umutlu Olduklarını Söyledi

İslam Konferansı Örgütü ( İKÖ) Genel Sekreteri Ekmalleddin İhsanoğlu, Filistin’de Fetih Hareketi ile Hamas Hareketi arasında oluşan anlaşmazlıkların çözüme kavuşması konusunda umutlu olduklarını söyledi

Suriye’nin başkenti Şam’da kaldığı Meridien Otel’de dün gazetecilerin sorularını yanıtlayan İhsanoğlu, Filistin’de yapılan temaslar çerçevesinde Fetih ve Hamas hareketi arasında bir yakınlaşma olduğunu belirtti. İhsanoğlu, şunları söyledi :

öHer şeyden önce Gazze’deki silahları güçlerin sokaklardan çekilmesi, emniyet tedbirlerinin polis tarafından sağlanması ve iki taraf arasındaki siyasi diyalogun başlaması hususunda attığımız adımlar yavaş yavaş müspet neticeye doğru ilerliyor. Filistin’den sonra temaslarımız devam etmiştir."

İhsanoğlu, Şam’a olan bu ziyaretinin bölgedeki ve Filistin’deki gelişmeleri Suriye Devlet Başkanı başta olmak üzere diğer üst düzey yetkililerle görüşmek ve Filistin’deki ulusal birlik hükümetinin kurulması hususundaki teşebbüslerin neticelenmesi için yeni adımlar atmak amacıyla yapıldığını kaydetti. İhsanoğlu, Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas ve Başbakan İsmail Heniye ile çok uzun görüşmeler yaptıklarını, siyasi temasların yoğun geçtiğini ve bütün bunların neticesinde olumlu sonuçlar alınacağını umut ettiklerini söyledi.

İhsanoğlu, Hamas Hareketi Siyasi Büro Başkanı Halid Meşal ile görüşmesiyle ilgili programın Meşal’in Suriye dışında olması nedeniyle belli olmadığını ifade etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title