Haberler

Husilerden Saudi Aramco'ya Saldırı İddiası

Yemen'deki Husilerin, Suudi Arabistan'ın milli petrol şirketi Saudi Aramco'ya ait petrol rafinerisine "drone" ile saldırı düzenlediği iddia edildi.

Yemen'deki Husilerin, Suudi Arabistan'ın milli petrol şirketi Saudi Aramco'ya ait petrol rafinerisine "drone" ile saldırı düzenlediği iddia edildi.

Husilere ait El-Mesire kanalında yer alan haberde, dünyanın en büyük enerji şirketi olan Saudi Aramco'nun Riyad'daki petrol rafinerisinin drone ile hedef alındığı öne sürüldü.

Aramco: Bir depoda küçük çaplı yangın çıktı

Öte yandan Saudi Aramco'nun Twitter hesabından yapılan açıklamada, Riyad'daki petrol rafinerisinde bir depoda çıkan küçük çaplı yangının, şirketin itfaiye ve sivil savunma ekibi tarafından kontrol altına alındığı belirtildi.

Yangında herhangi bir can kaybı olmadığı ve rafinerinin çalışmalarının etkilenmediği kaydedilen açıklamada, konuyla ilgili soruşturma başlatıldığı aktarıldı.

Suudi Arabistan makamlarından olaya ilişkin resmi açıklama yapılmadı.

Husilerin Suudi Arabistan'a yönelik saldırıları

Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerinin Yemen'de meşru yönetime destek olmak amacıyla askeri operasyon başlattığı 26 Mart 2015'ten bu yana Husiler sık sık Suudi Arabistan'ın farklı bölgelerine saldırılar düzenliyor.

Koalisyon güçlerinin sözcüsü Albay Turki el-Maliki, pazartesi günü Riyad'da düzenlediği basın toplantısında, Yemen'deki Husiler tarafından Suudi Arabistan'a 2015'ten bu yana 161 balistik füze fırlatıldığını açıklamıştı.

Yemen'de meşru yönetime darbe yapan Husiler, Eylül 2014'ten bu yana başkent Sana başta olmak üzere bazı bölgeleri kontrolünde tutuyor. Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri de Mart 2015'ten bu yana Husilerle karşı meşru yönetime bağlı güçlere destek veriyor.

Kaynak: AA / Güncel

Suudi Arabistan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Mourinho Fenerbahçe'ye gelecek mi? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu, kaç kere şampiyon oldu? Galatasaray kaç şampiyonluğu var? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı 2024? Survivor 3. eleme adayı kim oldu? 7Mayıs Survivor potada kimler var? Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman 2024? 7 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Rasim Ozan Beyaz Futbol'da neden yok, Beyaz TV'den ayrıldı mı? 7 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 7 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 7 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title