Haberler

Sektörde 70 yıldır faaliyet gösteren Alkoçlar ailesinin sahibi olduğu Alkoçlar Otelcilik ve Turizm AŞ iflas etti

Güncelleme:

Hülya Koçyiğit'in damadı, ünlü oyuncu Engin Altan Düzyatan'ın ise kayınpederi Ender Alkoçlar'ın sahibi olduğu Alkoçlar Otelcilik ve Turizm AŞ'nin iflasına karar verildi. Alkoçlar ailesi sektörde 70 yıldır faaliyet gösteriyordu.

Turizm sektörünün köklü şirketlerinden Alkoçlar Otelcilik Ve Turizm AŞ'nin iflasına karar verildi.

17 Eylül saat 16.40'da verilen karar sonrası şirketin dosyası iflas müdürlüğüne gönderildi. Geçtiğimiz aylarda görülen Alkoçlar Otelcilik'in konkordato davası olumsuz sonuçlanmıştı. Gerekçe, usule aykırı yapılan bir takım ödemeler. Mahkeme daha önce verdiği tedbir kararını da kaldırınca, şirket hacizlere karşı korumasız duruma gelmişti.

1400 yatak kapasiteli 3 otelin işletmecisi ve yüzde 100 Ender Alkoçlar'ın sahibi olduğu Alkoçlar Otelcilik ve Turizm AŞ, 2018'de konkordato talebinde bulunmuştu. Hülya Koçyiğit'in damadı olan Ender Alkoçlar'ın Konyaaltı plajı ihalesini alması çok konuşulmuştu.

TEDBİR KARARI YETMEDİ

Sektörde 70 yıldır faaliyet gösteren Alkoçlar 1.5 yıl önce konkordato talep etmişti. İstanbul 1. Asliye Ticaret Mahkemesi, bünyesinde Alaçatı, Bodrum ve Kemer'deki üç otel bulunan Alkoçlar Otelcilik ve Turizm AŞ için tedbir kararı verilmişti.

Hülya Koçyiğit'in damadı Ender Alkoçlar'ın sahibi olduğu Alkoçlar Otelcilik ve Turizm AŞ iflas etti

BORÇ 60 MİLYON TL

Konkordato süreci devam ederken, Bodrum ve Alaçatı'daki otel kapatıldı. Toplam 60 milyon lira borcu bulunan Alkoçlar'dan alacaklı firmaların çoğu, şirketin konkordato talebinin tasdik edilmesine onay verdi. Ancak mahkemenin atadığı komiser heyeti olumsuz yanıt verdi.

Alacaklı firmalardan birinin avukatı şirketin el altından birtakım ödemeler yapması komiser heyetinin olumsuz rapor vermesinde etkili olduğunu belirtti.

Hülya Koçyiğit'in damadı Ender Alkoçlar'ın sahibi olduğu Alkoçlar Otelcilik ve Turizm AŞ iflas etti

KOMİSER: TEKNİK OLARAK İFLASTA

Komiserlerden biri raporda, şirketin teknik olarak iflas ettiği görüşünü bildirdi. Mahkeme verdiği red kararıyla birlikte, daha önce verdiği tedbir kararını kaldırdı; komiser heyetinin görevlerinin sona erdiğini açıkladı.

Patronlar Dünyası'nın haberine göre, tedbir kararının kaldırılması ile birlikte hacizlere karşı korumasız hale gelen şirket resmen iflas etmiş oldu.

Konyaaltı sahil ihalesi Ender Alkoçlar'a verilmesi büyük ses getirmiş, Antalya Büyükşehir Belediyesi Konyaaltı ihalesini iptal etmişti. Alkoçlar bunun üzerine Danıştay'a başvurmuş, Danıştay yerel mahkemenin kararını bozmuştu. Konyaaltı sahilinin işletmesi tekrar Alkoçlar Turizm firmasına geçmişti.

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Hülya Koçyiğit Ender Alkoçlar Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (48)

.:

Cengiz holdigin borçlarını nasıl devlet sildiyse sizede el atar sonuçda güzel yalıyorsunuz

42
6
yanıtYanıtla
ŞOKOMELLİ:

Norveçten koronalı özel hasta uçakla Türkiye''ye getirilir. Yırtık Kara Lastikli Şehit babası Recep Amca coronadan ölür kimse duymaz RTE Alkoçlar Turizmi bataktan kurtarır kimse merak etmesi

32
5
yanıtYanıtla
AYŞE:

NE İFLASI PARAYI CUKKA ETMİŞLER BORCU BİZİM SIRTIMIZA BIRAKIP DEVLETEN DE PARAYI ALACAKLAR.

31
2
yanıtYanıtla
Aynen:

Sonra da tekrar otellerini açacaklar işte bu yuzden bu sahtecilikle bunca yıldır yıkılmadılad ama unuttukları bi detay var o da HESABI ÇOK ÇETİN OLACAK OLAN AHİRET KABİR VAR VEEE KAÇACAK DELİK YOK TORPİL MORPİL YOK

yanıt7
yanıt0
Fiko:

60 milyon dediğin para bunlar için çerez parası. 60 milyon dolar desen inanırım da buncacik borç yüzünden otel iflası komik geliyor insana. Nasılsa filmci aile yazmışlardır bir senaryo onu oynuyorlardır. Devlet baba sağ olsun. Gariban halkta ha babam de babam çalışsın vergi ödesin. Bu böyle geldi böylede gider.

21
6
yanıtYanıtla
Tizikcan.:

Damat Engin Altan sadece Diriliş Ertugruldan 60 milyon kaldirmistir. 70 yildir turizmcilik yapan bir aile 60 milyon lirasi bir kenarda yoksa çoktan batmayi hak etmiştir zaten.

yanıt5
yanıt0
Burak:

Ulke buyuyorken iflas nerden cikti.algidir bu ...a habere gore hergun yeni isletmeler aciliyor..ve guzel isletiyorlar...

18
9
yanıtYanıtla
Kral:

Sahte iflaslar kim bilir nerden nemalaniyordur

21
2
yanıtYanıtla
kral:

60 milyon küçük para bunlar için. İflas etmesi saçma.

19
3
yanıtYanıtla
Yusuf USLU:

NOLACAKKİ 60 MİLYON BUNLAR İÇİN HİKAYE BUNLAR YA.

yanıt9
yanıt0
Tüm 48 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title