Haberler

HSBC'den dikkat çeken dolar/TL tahmini: Tam bir normalleşme ile kur 6,50'ye gerileyebilir

Güncelleme:

Dünyanın en büyük bankalarından olan İngiliz HSBC bankası, yıl sonu dolar/TL tahmininin 7,10 olduğunu açıkladı. Dev banka, tam bir normalleşme durumunda ise dolar kurunun 6,50 seviyesine kadar gerileyebileceğini belirtti.

HSBC, 4 aydır düşüş trendinde yer alan dolar kuru için bomba bir tahmin açıkladı. Dev banka, raporunda bu yıl TL'nin dolar karşısında değerlenmeye devam edeceğini ve yıl sonu dolar/TL tahmininin 7,10 olduğunu yazdı. Banka ayrıca, 'iktidar tarafından gerekli adımların atılması ve normalleşme süreciyle birlikte dolar kuru 6,50 TL seviyesine kadar düşebilir' görüşünü paylaştı.

YABANCILARIN TL'YE İLGİSİ ARTTI

Türk Lirası'nın taktiksel açıdan bakıldığında daha da prim yapması için alan bulunduğuna dikkat çeken banka özellikle risk iştahının olduğu ortamda yabancı yatırımcıların Türk lirasına yönelik ilgisinin canlandığını, ters dolarizasyonun yükselebileceğini ve Türk lirasının desteklenebileceğini belirtti.

ENFLASYON 2021'İN İLK BÖLÜMÜNDE YÜKSELMEYE DEVAM EDECEK

Aralık ayında kaydedilen enflasyonun geçmiş dönemden gelen kurdaki birikimli etkinin ve eylül-ekim dönemine kadar devam eden genişlemeci para politikasının yansıması olduğuna dikkat çeken banka enflasyonun 2021'in ilk bölümünde yükselmeye devam edeceğini öngördü. Yıl sonu dolar/TL tahmininin 7,10 olduğuna dikkat çeken banka tam bir normalleşmenin kuru 6,50 seviyesine çekebileceğine dikkat çekti.

DOLAR KASIMDA 8,58'İ GÖRMÜŞTÜ

Kasım 2020'de dolar Türk lirası karşısında 8,58 TL'ye kadar yükselerek tarihi bir rekora imza atmıştı. Dolar kuru beraberinde atılan bir takım adımlarla ve faiz kararlarıyla 7,30 TL'ye kadar düştü.

Dolar kuru gerçekleştirilen teknik analiz çalışmalarında 200 günlük hareketli ortalamanın hafif üzerinde yer alıyor. 2020 yılını 7,44 TL seviyesiyle kapatan dolar kurunun 2021 yılında nasıl bir grafik çizeceği merak ediliyor.

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Banka Ekonomi Güncel Haberler

500

Yorumlar (42)

asd:

önce 8, 50 yapıp sonra 6, 50 ye razı ediyorlar. ve bunu bize başarı diye yutturuyorlar. 6, 50 ye düşse tüm havuz medyası hep bir ağızdan büyük başarı manşetleri atacak. yemezler. 1$=1 lira neden olmuyor? kurdan ötvden kdvden bıktık yemin ederim.

14
8
yanıtYanıtla
ALY SOSYOLOG:

1 DOLAR 1 TL olsa çöp ihraç edemezsin. 1 DOLAR 7 TL bandında dengeye oturursa ekonomik denge oluşur ve yatırımcı cesaret kazanır.

yanıt2
yanıt6
ASD:

@SOSYOLOG ne saçmalıyorsun? 7 liranın denge olduğunu kim söylüyor? neden 1 liraya yada 17 lira denge değil? anlamadığın konularda konuşuyorsun. senin yatırımdan kastın hazır şirketlerin satılması mı? yada işçi sınıfının emeğini 3 kuruşa satıp açlığa mahkum etmek mi? mesele insan gibi yaşamak, mesele karın doyurmaksa hayvanlarda karnını doyuruyor! ama avrupanın asgari ücretlisi senin ülkene mercedesle gelip tatilini yapıyor. bu arada ben asgari ücretin 3 katını kazanıyorum.

yanıt2
yanıt2
Adrian:

Ver gazı millet üç beş kuruşluk dövizini bozdursun. Beş godoman hepsini toplasın sonra doları 10 liraya vurun servetinize servet katın, klasik oyunlar alıştık. Fazla oyunada gerek yok bitiğiz borçlardan başka birşeyimiz yok. Bizi yok sayın. Askıda ekmek var nasıl olsa karnımız doyuyor aç değiliz. Sayın milletvekilimizde takip ediyor aç değiller ekmek yiyorlar demişti sağolsun demiyorum bizim gibi olsun, bize yaşattığı hayatın aynısını Ailece YAŞASIN diyorum.

15
3
yanıtYanıtla
harun:

e inşallah, istemeyenin gözü çıksın.

12
5
yanıtYanıtla
kartal54:

Üretimin e s yok ülkeye dövi girmiyo volsvogen bile yatırımdan vazgeçti bi kaç tane tefeci geldi faizden alacağını alacak Defolup gitçek dolar düşcek heeee heee düşcek bi iki aya dokuz olmasında

11
3
yanıtYanıtla
ekonomist:

yem atıyorlar dolar lazım 500 mılyar dolar var banlarda para babalarının vede normal vatandasın alele acele bozdursunlar dıye taktık dolar 9 tl bulacak yılın ilk yarısında

12
2
yanıtYanıtla
salim:

yutupta dolar 15 tl olacak diye video atarak halkı galeyene getiren provakötörlerin cezasız kalmaması lazım.

7
7
yanıtYanıtla
EKNM:

Bu bankanın yaptığını yapın ama dediğini yapmayın. Çünkü hem 2019 da hem de 2020 de ''düşecek'' demişti her iki açıklamanın da sonrasını gördük, hamdolsun. Eğer ki bu açıklamaya rağmen bankaların MB ndaki döviz karşılıkları yükselirse bilin ki tam tersi döviz artacaktır. Çünkü bankalar döviz tutuyor demektir. Dövizin istikrarlı düşüşü için MB nın kendi döviz stoğunun yükselmesi gerekiyor. Yani diğer deyişle devletin döviz hesabının yükselmesi gerekir ki karşılığı olsun.

11
1
yanıtYanıtla
AFYONLU:

BU BANA BİRAZ ABARTI GELDİ.

10
1
yanıtYanıtla
Tüm 42 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title