Haberler

    Hope Solo'dan Sepp Blatter'e Taciz Suçlaması

    ABD'li kaleci, dört yıl önce düzenlenen Altın Top Ödül Töreni'nde dönemin FIFA Başkanı tarafından taciz edildiğini söyledi.

    ABD Kadın Milli Futbol Takımı'nın dünyaca ünlü kalecisi Hope Solo, FIFA'nın eski başkanı Sepp Blatter tarafından taciz edildiğini söyledi.

    Portekiz'de yayımlanan Expresso Dergisi'ne konuşan Solo, 2013 yılındaki Altın Top Ödül Töreni'nde "yılın en iyi kadın futbolcusu" ödülünü vermek için sahneye çıkmadan hemen önce Blatter'in kalçasına dokunduğunu ifade etti.

    Son dönemde Hollywood'u sarsan taciz skandallarının futbolda da düşünüldüğünden çok daha sık yaşandığını dile getiren 36 yaşıdaki kaleci, "Biz kadınlar, özellikle futbolun içinde olanlar, böyle şeylerin daha fazla yaşanmaması adına başımıza gelenleri açıklamaktan çekinmemeliyiz. Zira bizim suskunluğumuz yüzünden birçok tacizci futbol içindeki faaliyetlerini hiç utanç yaşamadan devam ettiriyor." diye konuştu.

    Blatter cephesinden ise Solo'un iddialarına yalanlama gecikmedi. 81 yaşındaki eski futbol adamı, sözcüsü aracılığıyla yaptığı açıklamada Solo'nun suçlamalarını "saçmalık" olarak niteledi.

    Yaklaşık 17 yıl FIFA Başkanı olarak dünya futbolunu yöneten Sepp Blatter, 2018 Dünya Kupası'nın ev sahipliği yarışı sürecinde Rus yetkililerden rüşvet aldığının ortaya çıkması üzerine 2015 yılında tüm futbol faaliyetlerinden 6 yıl men edilmişti.

    Kaynak: EuroSport.com / Spor

    Amerika Birleşik Devletleri Sepp Blatter Portekiz Spor Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title