Haberler

Shell, 2022'ye kadar 9 bin kişiyi işten çıkaracak

Güncelleme:

Hollanda merkezli akaryakıt şirketi Shell, 2022 yılının sonuna kadar 7 bin ila 9 bin kişiyi işten çıkaracak. Şirket bu kararı düşük karbonlu enerjiye dönüşüm hedefi kapsamında aldığını duyurdu.

Hollandalı Royal Dutch Shell, düşük karbonlu enerjiye dönüşüm hedefi kapsamında 2022 yılının sonuna kadar 7 bin ila 9 bin kişiyi işten çıkarmayı planladığını duyurdu. Şirketten yapılan açıklamada, 2050 yılına kadar net sıfır emisyona sahip bir enerji şirketi olma misyonunun Shell için iş planlarının da dahil olduğu "belirgin bir değişiklik" anlamına geldiği belirtildi.

"2050'YE KADAR DEVAM EDECEK"

Açıklamada görüşlerine yer verilen Royal Dutch Shell Üst Yöneticisi Ben van Beurden, şirketin tüm faaliyetlerinin sıfır emisyonlu olması gerektiğini, bunun da rafineriler, kimyasal alanlar, karasal ve deniz üstü üretim tesislerinde büyük değişiklikler yapılması ve aynı zamanda da sattıkları ürün cinsinin değişmesi anlamına geldiğini ifade etti.

2050'ye kadar enerji karışımlarında petrol ve gazın yer almaya devam edeceğini kaydeden van Beurden, "Ancak bu karışımda ağırlıklı olarak düşük karbonlu elektrik, biyoyakıt, hidrojen ve bunun dışındaki diğer çözümler olacak. 2050'ye yaklaşırken hala karbon kaynaklı enerji kullanan müşterilerimiz olması durumunda, bu kullanımdan kaynaklanan emisyonların giderilmesi için çalışacağız" değerlendirmesinde bulundu.

"YILLIK TASARRUFUMUZ 2 İLA 2,5 MİLYAR DOLAR ARASINDA OLMALI"

Söz konusu misyon kapsamında şirketin yeniden yapılanmaya gideceğini aktaran van Beurden, "2022 yılı sonuna kadar 7 bin ila 9 bin kişi arasında işten çıkarma yapmayı planlıyoruz. Bu rakam bu yıl gönüllü olarak işten çıkmayı kabul eden yaklaşık 1500 kişiyi de kapsıyor ancak elden çıkarmalar nedeniyle Shell'den ayrılabilecekleri kapsamıyor. Alacağımız diğer önlemler dışında, yıllık sürdürülebilir maliyet tasarrufumuz ise 2 ila 2,5 milyar dolar arasında olmalı." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Ekonomi

Shell Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (6)

shell:

o halde bende yakıt almayı bırakırım.

1
4
yanıtYanıtla
.:

Abi yapma avrupa ekonomisini çökertme zaten adamlar aç büyüklük sende kalsın sen yine hep 50 tl yakıtını al avrupa halkına acı adamlar ac ac

yanıt2
yanıt0
mal müdürü:

abi yapma abd sensiz ne yapar :(

yanıt0
yanıt0
Devrimci Sağcı (Cİdden sağcıyım):

O tasarrufu hep insanlardan yaparsınız değil mi? Neymiş kapitalizm ömrünü tamamlıyormuş, büyük dönüşüm varmış. Hadi oradan sadece form değiştiriyor.

2
1
yanıtYanıtla
CORÇ:

Shell kalitesine güveniyorum. Sırf yerli diye iş disiplinine ve kalitesine güvenmediğim istasyonlardan yakıt alamam. Gördüğüm Shell istasyonları hep temiz, düzenli, çalışanlar iyi, hizmet kalitesi güzel. Yerli istasyonların yakıtların temizliği ve muhafazasına, müşteri memnuniyetine yeterli özeni göstermediği nedense zihnime kazınmış durumda nedendir bilmiyorum. Yerli istasyonlardan almak içime sinmiyor.

2
0
yanıtYanıtla
Sümbüllü cengiz:

Helal.olsun doğru karar..

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title