Haberler

Herkesi Özürlü Vatandaşlarımıza Sahip Çıkmaya Davet Ediyorum

Elazığ Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, Bilindiği Gibi Engellilik Konusu Temelde Bir İnsan Hakları Sorunu Olarak Ortaya Çıkmıştır.

3 Aralık Dünya Özürlüler Günü Dolayısıyla Bir Mesaj Yayınlayan Elazığ Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, Bilindiği Gibi Engellilik Konusu Temelde Bir İnsan Hakları Sorunu Olarak Ortaya Çıkmıştır. Diğer insanlar gibi özürlü bireyler de özür türü ve derecesi ne olursa olsun insan onuruna yaraşır yaşam sürdürme hakkına sahiptir." dedi.

Başkan Selmanoğlu mesajında şu görüşlere yer verdi "03 Aralık Dünya Özürlüler Günü, insanlığımız adına daha fazla düşünmemiz ve insani duygularımızı en fazla hissetmemiz gereken günlerden biridir.

Çeşitli engellerine rağmen, hayat mücadelesi veren ve hayatlarını onurlu bir şekilde geçirmek adına ekonomik ve sosyal hayatın içerisinde olan engelli vatandaşlarımız bizim için, birer güç kaynağıdır.

Her fırsatta onları kucaklayarak eşit ve değerli vatandaşlar olduklarını göstermeliyiz.

Tüm dünya ülkelerinde olduğu gibi, ülkemizde de yüz binlerce engelli insan bulunmaktadır. Bu insanların en önemli problemi çalışma, eğitim, sağlık ve sosyal alanları kuşatan bir takım haklardan insan onuruna yaraşır bir şekilde yararlanamamalarıdır.

Evrensel insan haklarından ve demokratik toplum kazanımlarından gerektiği gibi yararlanmaları engellilerin önündeki toplumsal engelleri kaldıracaktır.

Kendi kültürel ve değer yargılarımızın tavsiye ettiği kardeşlik, dayanışma değerleri de bunu öngörmektedir.

Özürlü vatandaşlarımızın sorunlarına çözüm üretmek ve tüm hizmetlerden ve haklardan eşit bir biçimde yararlanmalarını sağlamak, insanlık borcumuzun yanı sıra, çağdaş toplum ve devlet olmanın da en önemli gereklerindendir.

Bu gün dolayısıyla herkesi özürlü vatandaşlarımıza sahip çıkmaya çağırıyor ve onlara sağlıklı, mutlu ve onurlu bir hayat diliyorum" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title