Haberler

Hayatını Kaybeden Formula 1 Pilotu Niki Lauda Kimdir?

Güncelleme:

Formula 1 pilotlarından Niki Lauda, akciğer nakli ardından geçirdiği enfeksiyon sonucu 70 yaşında hayatını kaybetti. Peki, Niki Lauda kimdir? Niki Lauda hayatı ve daha fazlası haberimizde…

Efsane Formula 1 pilotu Niki Lauda, 70 yaşında ameliyat sırasında enfeksiyon kapması nedeniyle yaşamını yitirdi. Niki Lauda nereli?

NİKİ LAUDA KİMDİR?

Avusturya'nın Viyana kentinde 1949 yılında dünyaya gelen Andreas Nikolaus Lauda, kariyerine teknik ekip üyesi olarak başladı. 1971 yılında March takımına pilot olarak girdi ve hem F1 hem de F2'de yarıştı. BRM'deki takım arkadaşı Clay Regazzoni 1974'te Ferrari'ye transfer olmasıyla, Lauda'nın hayatı da değişti. Regazzon'nin, Lauda hakkında duydukları sporcunun Ferrari'ye transfer olmasını sağladı.

Hayatını Kaybeden Formula 1 Pilotu Niki Lauda Kimdir?

JAMES HUNT İLE YAPTIĞI YARIŞ SİNEMAYA UYARLANDI

Lauda'nın, Almanya Nurburgring pistinde 1976 sezonunda geçirdiği kazada yüzünün büyük bir kısmı ciddi yaralar aldı. Motor sporlarının en tanınmış isimleri arasında yer alan Lauda, Ferrari ile 1975 ve 1977'de, McLaren ile 1984'te Formula 1 şampiyonluğu yaşadı. Büyük Britanyalı pilot James Hunt ile girdiği rekabet yarışı, 2013'te sinemaya da uyarlandı ve ikilinin hikayesi, "Zafere Hücum" (Rush) adlı filmde anlatıldı. Formula 1 kariyerinin ardından havayolu taşımacılığı alanında yatırımlar yapan sporcunun kendi adını taşıyan bir havayolu şirketi de bulunuyor.

DÜNYA ŞAMPİYONU OLDU

Formula 1 takımlarından Mercedes'in de fahri yönetim kurulu başkanı olarak görev yapan Lauda'nın, son 5 sezonda 4 şampiyonluk yaşayan Büyük Britanyalı Lewis Hamilton'u Mercedes'e kazandıran isimler arasında yer alıyor. 1978'de Brabham'a katıldı. 1979'da girişimcilik yapmak üzere F1'den ayrıldı. Fakat 1982'de F1'e geri döndü. McLaren ile yapılan başarılı bir testten sonra 1984'te Dünya Şampiyonu oldu. 1985'te hava yolu şirketine yani Lauda Air'e geri döndü. Daha sonra 1999'da şirket Austrian Airlines'a satıldı.

Hayatını Kaybeden Formula 1 Pilotu Niki Lauda Kimdir?

DÖRT KİTAP YAYINLADI

Lauda 2001-2002 yıllarında Jaguar Formula 1 takımını idare etti. 2003'ün sonlarında yeni bir hava yolu şirketi kurdu. Bunların yanı sıra 4 kitap yazdı. Son dönemlerde F1 Racing yarış dergisinde makaleler yayınladı.

Kaynak: Haberler.com / Spor

Formula 1 Avusturya Pilot Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Bakmadan Geçme

Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde? Newcastle – Brighton maçı nereden, nasıl izlenir? Newcastle Brighton canlı yayın linki! Azerbaycan deprem mi oldu? Az önce nerede, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 11 Mayıs Cumartesi depremler! KOCAELİSPOR – SAKARYASPOR CANLI: Kocaelispor – Sakaryaspor maçı nereden, nasıl izlenir? Kocaelispor Sakaryaspor canlı yayın linki! BOLUSPOR – ÇORUM FK CANLI: Boluspor – Çorum FK maçı nereden, nasıl izlenir? Boluspor Çorum FK canlı yayın linki! ŞANLIURFASPOR – MANİSA FK CANLI: Şanlıurfaspor – Manisa FK maçı nereden, nasıl izlenir? Şanlıurfaspor Manisa FK canlı yayın linki! TUZLASPOR – GENÇLERBİRLİĞİ CANLI: Tuzlaspor – Gençlerbirliği maçı nereden, nasıl izlenir? Tuzlaspor Gençlerbirliği canlı yayın linki!
DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title