Haberler

Hatay Fırat'ın Doğusu da Bizim Batısı da Bizim

Kurtulmuş: Türkiye her seçimde demokrasi çıtasını yukarı çıkarmıştır (2)FIRAT'IN DOĞUSU DA BİZİM BATISI DA BİZİMAK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, Hatay'da Uluslararası Kültür Turizm ve Medya Kurultayı'na katıldı.

Kurtulmuş: Türkiye her seçimde demokrasi çıtasını yukarı çıkarmıştır (2)

FIRAT'IN DOĞUSU DA BİZİM BATISI DA BİZİM

AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, Hatay'da Uluslararası Kültür Turizm ve Medya Kurultayı'na katıldı. Burada bir konuşma yapan Kurtulmuş, Ortadoğu coğrafyasının çok zor günlerden geçirdiğini söyledi. Kurtulmuş, "Fırat'ın doğusu da bizim batısı da bizim oradaki hakların tamamı bizim kardeşimizi bizim derken ülke olarak söylemiyorum bizim kimsenin toprağında gözümüz var diye söylemiyorum" dedi.

Ortadoğu'daki oynana oyunu bildiklerini de belirten Kurtulmuş, şunları söyledi:

"Oynanan oyunun faillerini de biliyoruz, sadece kuklalarla ilgilenmiyoruz. Bu kuklaları oynatan kuklacıların kimler olduğunu da biliyoruz. Onların da farkındayız. Dolayısıyla bizim amacımız, kuklacıların oyununu bozmaktır. Kuklacıların bu oyunu oynarken kullandıkları zeminin özelliği düşmanlık husumet ve karışıklık. Biz de onun karşısında birlikte olmayı, barış içerisinde olmayı, dost olmayı ve kardeş olmayı başaracağız. DEAŞ'ın nasıl kurulduğunu PYD'nin hangi amaçlara hizmet ettiğini bunların nasıl bir araya getirildiğini ve Ortadoğu coğrafyasının haritalarda nasıl değiştiğini hep beraber görüyoruz. Sadece haritaları değiştirmek değil Ortadoğu'da halkların gönüllerini ve zihinlerin birbirinden ayırmak için bu örgütlerin ne çaba sarf ettiklerini de biliyoruz. DEAŞ'ın bir hafta içerisinde Suriye'nin en batısından Musul'a gittiğini şehirleri tek tek alarak gittiğini ve karşısında bir tek kimsenin bile kurşun atmadığını biliyoruz. Kaldı ki DEAŞ'a silahların nasıl ne şekilde temin edildiğini de biliyoruz. PYD'nin, YPG'nin nasıl bir silahlı ordu haline getirilmek istendiğini bunlar yapılırken de esas meselenin Kürt kardeşlerimizin hakkını hukukunu korumak değil, Suriye ve Irak halkının tamamına hayatı zindan etmek olduğunu da biliyoruz. Büyük oyunu bozacak asıl işi ortaya koyacak Suriye'nin doğusu, batısı Fırat'ı konuşuyoruz. Fırat'ın doğusu da bizim batısı da bizim oradaki hakların tamamı bizim kardeşimizi bizim derken ülke olarak söylemiyorum bizim kimsenin toprağında gözümüz var diye söylemiyorum. Oradaki halklar bizim halklarımız bizim kardeşlerimiz başkaları ve bu oyunu kuranlar içinse inanınki Ortadoğu halklarını geçmişte olduğu gibi zerre miktarı kıymet abidesi yoktur. Hiçbirisinin diğerine onların zihninde üstünlüğü yoktur. Sadece bu oyunun bir aleti bir aracı olarak gören ve bilmem kaç mil öteden bu aracı kullanıp kendi lehlerine çevirebileceklerini hesabını yaparlar. Biz Fırat'ın doğusundakini de batısındakini de Kerkük'tekini de Musul'dakini de Şam'dakini de Bağdat'takini de bizim kardeşimiz olarak görür o insanların dertlerini nasıl çözebiliriz onun için odaklanırız."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title