Haberler

Hatay'da ÖSS Sahtekarlığı: 12 Gözaltı

Hatay'da, Başkalarının Yerine Sahte Kimlikle Öğrenci Seçme Sınavı'na (ÖSS) Girdikleri İddia Edilen 9 Kişi ile Olayı Organize Eden 3 Kişi Gözaltına Alındı.

Hatay'da, başkalarının yerine sahte kimlikle Öğrenci Seçme Sınavı'na (ÖSS) girdikleri iddia edilen 9 kişi ile olayı organize eden 3 kişi gözaltına alındı.

Emniyet Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, merkez ilçe Antakya ile İskenderun İlçesi'nde sınava girenler arasında yapılan incelemede, kimlik bilgileri tutmayan ve başkasının yerine sahte kimlikle sınava girdikleri öne sürülen M.H.A. (22), H.K. (27), N.İ. (23), H.İ. (23), Ş.B. (22), M.Y. (22), A.Ö. (27), N.K. (26) ve E.K. (29) gözaltına alındı.

1000 YTL karşılığında başkalarının yerine sınava girdiklerini söyleyen bu kişilerin verdiği bilgiler doğrultusunda, olayı organize ettikleri iddiasıyla İ.D. (31), H.G. (27) ve M.H.G. (49) de yakalandı.

Zanlıların, emniyetteki sorgularının tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edileceği bildirildi.

-Şanlıurfa'da gözaltındakilerin sayısı 17'ye yükseldi-

Bu arada, Şanlıurfa'nın Birecik İlçesi'nde, ÖSS'de sahtekarlık yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınanların sayısı 17'ye yükseldi.

Alınan bilgiye göre, Birecik'te sınava girenler arasında yapılan incelemede ''başkasının yerine sahte kimlikle veya cep telefonuyla sınava girdikleri'' iddiasıyla yakalanan 15 kişinin ardından, ''adayların bu şekilde sınava girmelerine yardımcı oldukları'' iddiasıyla 2 öğretmenin gözaltına alındığı bildirildi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title