Haberler

Haluk Ulusoy'dan Ali Koç'a Sert Cevap

K Ulusoy'dan Ali Koç'a Sert Cevap

K ULUSOY'DAN ALİ KOÇ'A SERT CEVAP

- TFF BAŞKANI HALUK ULUSOY:

- "ALİ KOÇ'UN AÇIKLAMALARINI KOÇ AİLESİNİN BİR MENSUBUNA YAKIŞTIRAMADIM"

- "YÖNETİCİLERİN, AĞIZLARINDAN ÇIKAN SÖZLERİN NERELERE GİDECEĞİNİ BİLMELERİ LAZIM"

- "ESKİ GÜNLERDEKİ GİBİ HALUK ULUSOY KONUŞMAYA BAŞLARSA, BUNUN ALTINDAN NE ALİ KOÇ, NE DE BAŞKA BİRİ KALKABİLİR"

- "AÇIKLAMALARLA İLGİLİ SADECE DİSİPLİN TALİMATI UYGULANMAYACAK, BUNUN YANINDA FEDERASYON OLARAK YARGI YOLUNA DA GİDECEĞİZ"

TUNCER CENGİZ

İSTANBUL (İHA) - Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Haluk Ulusoy, Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinin ardından hakemlere ve federasyona yönelik açıklamalarda bulunan Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı Ali Koç'a sert bir dille cevap verdi. Ulusoy, açıklamalarla ilgili disiplin talimatlarını uygulamalarının yanı sıra yargı yoluna da gideceklerini söyledi.

Ulusoy, Antalya'ya tatile gitmek için geldiği Atatürk Havalimanı'nda basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı.

Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı Ali Koç'un kendisi hakkında yaptığı sert açıklamaları 'talihsiz açıklamalar' olarak nitelendiren Haluk Ulusoy, "Bu açıklamaları, Ali Koç'a yakıştıramadım. Her şeyden önce Koç Ailesi'nin bir mensubuna yakıştıramadım. Genç bir yönetici kardeşimiz. Gençliğine veriyorum. Tabi ki, maçtan sonra üzgün olabilirler. Sinir sistemleri bozuk olabilir ama bunların hiçbiri gerekçe değil. Yöneticilerimizin ağızlarından çıkan sözleri kulaklarının duyması lazım. Sözlerin nerelere gideceğini

bilmeleri lazım. Ali Koç'un dedesi, benim tanıdığım bir insan. Koç ve Ulusoy ailelerinin de birbirine yakın iki dost aile oldukları kesindir. Ben, Koç ailesinin mensubu olan Ali'den bunları duyduğum için üzüldüm. Bütün sözleri rahatsızlık vericiydi. Tekrar söylüyorum, Koç ailesinin mensubu Ali Koç bu sözleri söylememeliydi. Ulusoy soyadını ağzına aldığı anda biraz daha dikkatli konuşması lazım" dedi.

Yöneticileri sağduyulu, ahlaklı ve terbiyeli bir şekilde konuşmaya davet eden Ulusoy, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ben onun seviyesine inip cevap de vermek istemiyorum. Eski günlerime de dönmek istemiyorum. Çünkü, eski günlerdeki gibi Haluk Ulusoy konuşmaya başlarsa, bunun altından ne Ali Koç, ne de başka bir kimse kalkabilir. Yöneticilerimizi sağduyulu, ahlaklı ve terbiyeli bir şekilde konuşmaya davet ediyorum. Liglerin sonu yaklaştıkça daha duyarlı olmaları, verdikleri mesajla ortamı germemeleri lazım. Dünkü maçta olduğu gibi hakem hataları olabilir. Her iki takım için de hakem hataları oldu. Keşke olmasaydı.

Bana göre mükemmel bir mücadele vardı. Her iki takımın futbolcuları finale adını yazdırmak için insan üstü bir mücadele sergilediler. Gönül isterdi ki, sıfır hatayla maç yönetilsin. Ama dünyada futbol oynanacaksa her maçta hakem hatası olur. İnsanların bunun altında art niyet aramaması gerekir. Aynı hakem, Fenerbahçe-Galatasaray maçını da yönetti. O maçın sonlarına doğru, Galatasaray'ın bariz penaltısı vardı, aynı hakem o penaltıyı vermedi. Bunda kasıt, art niyet mi aramamız lazım ?"

Ali Koç'un dün akşamki maçın ardından yaptığı, "Şerefsizler, hırsızlar emeğimizi çaldılar" şeklindeki açıklamalarının kime yönelik olduğunun sorulması üzerine ise Ulusoy, "Bu sözleri, herhalde bir yerlere söylüyor. Onu hakemlere söylüyorsa, hakemler de federasyonumuzun hakemidir. Birinci derecede hakemlere söyleniyorsa, ikinci derecede federasyonumuza geliyor. Muhakkak, disiplin talimatları uygulanacaktır. Bununla da kalınmayacak, federasyon olarak yargı yoluna da gideceğiz. Sadece Ali Koç hakkında

değil, bu çirkin konuşmaları kim yapmışsa gerekli olan her şeyi yapacağız. Bütün bunları önümüzdeki hafta salı günü yönetim kurulu toplantımızda da görüşeceğiz. Belki şahıslar da bireysel olarak kendileri mahkeme yoluna gidebilecekler" diye cevap verdi.

Açıklamalarla ilgili olarak henüz kimseyle görüşmediğini ve ortamın sakinleşmesini beklediğini kaydeden Haluk Ulusoy, "Herkes önce elektriğini bir boşaltsın, sonra gerekli görüşmeleri yapacağız" ifadelerini kullandı.

Yapılan açıklamalarda devletin aciz olduğu yönündeki ifadelerin de yer aldığının hatırlatılması üzerine ise Ulusoy, "Devletin aciz kaldığı yönündeki sözler, çok yanlış ve çirkin ifadelerdir. Futbol Federasyonu özerktir. Devletin ve hükümetin, baskı uygulayabileceği bir durum yoktur. Devlet, neden aciz kalsın. Devletimizi aciz diye adlandırmak son derece çirkin bir yaklaşım. Bir Türk insanına yakışmıyor. Fenerbahçe'nin ligden çekilme yoluna gideceğine de inanmak istemiyorum. Kendisiyle birlikte 5-6 takımı

da sürükleyeceğine de inanmıyorum. Hangi takım olursa olsun, yaptığı davranışın karşılığı disiplin kurulu talimatında neyse onu uygularız" diye konuştu.

Fenerbahçe'nin bu haftaki maçını yayıncı kuruluş tarafından yayınlanmaması için girişimde bulunacağı yönündeki sorulara da Ulusoy, "Buna da inanmak istemiyorum. Geçmişte böyle şeyler olmuştu. Zannedersem, yine Fenerbahçe Kulübü'ydü. Kanun, yayın haklarını tamamen federasyona vermiştir. Öncelikle havuz sistemini Fenerbahçe, Beşiktaş Galatasaray ve Trabzonspor'un koruması lazım. Biz, yıllardır bozdurmamak için mücadele verdik. Eğer öyle bir yola giderlerse biz gereğini yaparız" şeklindeki cevap verdi.

Ulusoy, bu hafta oynanacak maçların hakemlerinin gece geç saatlerde açıklanmasının sebebinin sorulması üzerine ise, "Ben hiç bunu düşünmedim. Aklıma bile gelmedi. Gece 11.00'de açıklandığını bugün duydum. Bunu Mustafa Çulcu beye sormamız gerekir. Şu ana kadar aklımdan bir şey geçmediği için bir şey sormadım ve bunun üzerinde durmadım. Sonuçta kurul oturup buna karar veriyor. Belki karar aşaması uzun sürmüştür. Bu yüzden geç açıklanmıştır. Demek ki önem taşıyor ki, böyle bir soru soruyorsunuz. Ben de

Mustafa Çulcu'ya sorup öğreneceğim" cevabını verdi.

Selçuk Dereli'nin Fenerbahçe-Beşiktaş derbisindeki peformansıyla ilgili olarak da Haluk Ulusoy, "Zaman zaman çok mükemmel şekilde yönetti. 75. dakikaya kadar da bayağı iyiydi. O dakikadan sonra vermiş olduğu bazı hatalı kararlar oldu. Atmosferi yüksek bir maç olduğu için hakemin bu tarz şeyler başına gelebilir. Öyle bir ortamda bir maç yönetmek de bir insan evladı için çok zor. Top taca çıkıyor 50 bin kişi birden bağırıyor. Bir faul oluyor, yine 50 bin kişi bağırıyor. Bazı hatalarının dışında maç da fena

değildi" ifadelerini kullandı.

(TC-EYB-ÖK-S)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title