Haberler

Halkbank'ın İlk Çeyrek Net Karı 301 Milyon YTL

Halkbank, Yılın İlk Çeyreğinde Net Karını Yüzde 26.6 Artırarak, 301 Milyon YTL'ye Ulaştırdı.

Halkbank'ın ilk çeyrekteki net karı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 26.6 artarak, 301 milyon YTL'ye ulaştı.

Halkbank'tan yapılan açıklamada, gerçekleşen kar artışının, Banka'nın 2008 için belirlediği "Bankanın büyümesini karlılık ve verimliliği koruyarak sağlama" hedefi doğrultusunda önemli adımlar attığını ortaya koyduğu ifade edildi. Açıklamada, Banka'nın ilk çeyreği, hem krediler hem de mevduat hacmi artışında sektör ortalamalarının oldukça üzerinde tamamladığı vurgulandı.

Halkbank'ın Mart sonu itibariyle aktif toplamı 2007 sonuna göre yüzde 10.6 artarak 44.5 milyar YTL'ye ulaştı. Banka, ilk üç ayda, toplam aktifler içindeki menkul değerler cüzdanının payını yüzde 40'ın altına geriletti. Toplam kredilerin toplam aktif içindeki payı ise yüzde 47'ye ulaştı. Banka, kredi hacmini yüzde 14.1'le sektör ortalamasının üzerinde büyüttü. İlk çeyrekte toplam kredi hacmini 2.5 milyar YTL'nin üzerinde artışla 20.7 milyar YTL'ye yükselten Banka, takipteki kredilerin payını aşağı çekti. Geçen yılın birinci çeyreği sonunda yüzde 7.8 olan takipteki kredi oranı bu yıl aynı tarih itibariyle yüzde 5'e geriledi.

Halkbank Genel Müdürü Hüseyin Aydın, bireysel kredilerde pazar paylarının yüzde 4.7'e yükseldiğini, toplam bireysel kredi portföyünün 4.6 milyar YTL'ye ulaştığını, bu sonuçla Halkbank'ın yüzde 7.9 oranında gerçekleşen sektörel artışın üzerinde bir büyüme sağladığını kaydetti. Bireysel kredilerde elde edilen artıştaki önemli payın ise yüzde 14.7 oranında artan konut kredilerine ve yüzde 9.7 artan tüketici kredilerine ait olduğunu vurgulayan Aydın, ilk üç aylık dönem sonunda, Halkbank'ın toplam mevduatının 35.3 milyar YTL'ye ulaştığını, aktif karlılığın yıllık bazda yüzde 2.8, öz kaynak karlılığının yüzde 27 ve sermaye yeterlilik oranının da yüzde 17.1 olarak gerçekleştiğini kaydetti.

Aydın, Halkbank'ın sürdürülebilir bir karlılığa sahip olduğunu ifade ederek net faiz gelirlerinin geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 29.1; net ücret ve komisyon gelirinin ise yüzde 37.4 arttığını; böylece Banka'nın 3 aylık dönemde 301 milyon YTL net kar ürettiğini anlattı. Aydın, bankanın bu dönemde giderlerini kontrol altında tutmayı başardığını ve maliyet-gelir rasyosunun sektör ortalamalarının oldukça altında olan yüzde 30.8 düzeyinde gerçekleştiğini ifade etti.

Aydın, ileriye yönelik hedefleri konusunda şu bilgileri verdi:

"2008'e girerken sektör ortalamalarının üzerinde aktif ve mevduat büyümesi gerçekleştireceğimizi, kredilerde yine sektörün üzerinde büyüme ve pazar payının artırılmasını planladığımızı, KOBİ bankacılığındaki etkinliğimizi korumak ve daha da geliştirmek istediğimizi belirtmiştik. 2008'in ilk çeyreğinde elde ettiğimiz rakamlar, 70 yıllık Halkbank birikimini doğru stratejilerle birleştirmeyi başardığımızı bir kez daha teyit etmiştir. Başarıya giden yolda Halkbank ailesi olarak müşterilerimizden ve hissedarlarımızdan aldığımız destekle daha büyük başarılar elde etmek ve beklentilerin ötesine geçmek en büyük hedefimizdir."(ANKA)

(EYL/NB/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title