Haberler

FETÖ firarisi Hakan Şükür'ün babası, örgüte yardım suçundan hapis cezası aldı

Güncelleme:

FETÖ'ye yakınlığı ile bilinen ve ABD'ye firar eden eski futbolcu Hakan Şükür'ün babası Selmet Şükür, FETÖ'ye yardım suçundan 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme ayrıca, Selmet Şükür'ün mal varlıklarına konulan tedbiri kaldırdı.

Sakarya'da, eski futbolcu ve milletvekili FETÖ firarisi Hakan Şükür'ün babası Selmet Şükür, "Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yardım" suçundan 3 yıl 1 ay 15 gün hapse mahkum edildi.

Sakarya 4. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuksuz sanık Selmet Şükür katılmadı.

Duruşmada söz alan sanık avukatları, cumhuriyet savcısının mütalaasına katılmadıklarını belirterek, suç isnadının temel dayanaklarından gizli tanığın mahkemeye getirilemediğini ve tanık koruma programından da çıkarıldığını ifade etti.

Müvekkilleri hakkında ilgili resmi makamlardan alınarak mahkemeye sunulan raporlarda hiçbir suç unsuruna rastlanmadığını söyleyen müdafi avukatları, Selmet Şükür'ün yargılanmasının tek nedeninin oğlu Hakan Şükür olduğunu savunarak, sanığın beraatini ve mal varlıkları üzerindeki tedbirin kaldırılmasını talep etti.

ÖRGÜTE YARDIM SUÇUNDAN CEZA ALDI

Kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanık hakkında "terör örgütüne üye olmak" suçlamasıyla dava açılmışsa da eylemlerinin "örgüte yardım" kapsamında olduğuna hükmederek, Selmet Şükür'ü 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasına çarptırdı.

MAL VARLIKLARI ÜZERİNDEKİ TEDBİR KALDIRILDI

Sanığın mal varlıklarının müsadere edilmesi talebinin de reddini kararlaştıran heyet, Şükür'ün mal varlıkları üzerindeki ihtiyati tedbirlerin kaldırılmasını kararlaştırdı.

SÜREÇ NASIL GELİŞTİ?

FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında 12 Ağustos 2016'da gözaltına alınan Selmet Şükür ertesi gün tutuklanmış, 25 Kasım 2016'da sağlık sorunları nedeniyle ev hapsi uygulanması ve yurt dışı çıkış yasağı şartıyla tahliye edilmişti.

Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan ve 4. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamede, sanık Şükür hakkında "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası isteniyordu.

Kaynak: AA / Spor

Milletvekili Sakarya Spor Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (24)

SADK:

NEDEN 3 YIL ONLARCA KİŞİ 10 YILDAN AŞAGI ALMADI BU ADAMIN ÖZELLİĞİ NE

55
25
yanıtYanıtla
OLABİLİR:

SENCE SİYASİ OLABİLİRMİ ACABA

yanıt18
yanıt7
ödül:

ödül gibi ceza !!!

27
31
yanıtYanıtla
Erhan:

Ödül vermişler içerde zaten yatmayacak ve mal çarşılarını aldı geri, bu en üstteki kadar haramzade insan görmedim

19
37
yanıtYanıtla
HAKIM:

varsa ek bi delilin git mahkemeye goster.

yanıt18
yanıt8
adam ha beraat etmiş:

ha 3 yıl almış yatarı yok adamın ve malına da dokunulmadı bu demek oluyo ki adamın sadece başı ağrıdı o kadar

39
10
yanıtYanıtla
Canmen:

Koskoca bir Futbol Nesili yandi, kül oldu gitti. . . suclari af edilemez ve hala vurdum duymazlar. . . Coook Üzücü. . . cünkü Onlar Tümümüzün Nesiliydi. . .

9
27
yanıtYanıtla
takavit:

ya su gizli tanik ayagina kiloldum isine gelmeyen yada hakkinda birsey bulamadigin bir konuda dizdir dose yalanlari ve bu gizli tanik ifadeside olsun bitsin hayirdir can guvenligimi tehlikede yoksa karsisinda rus mafyasimi var t. c bu ihdiyar cabulcuya pabicmi birakiyorki taniklari gizliyor taniklarin can guvenligini saglayamiyormu ayip be ayip adaleti dusurdukleri yerlere bakin

27
7
yanıtYanıtla
TAKAVİT 1:

SAĞLIYOR İŞTE İSMİNİ SÖYLEMİYOR ADI ÜSTÜNDE GİZLİ

yanıt4
yanıt10
EMEKLI GAZETECI:

BIRAKIN BU AYAKLARI da YASALARI // ADALETI KUKLAYA CEVIRMEYIN. . .

23
5
yanıtYanıtla
Tüm 24 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title