Haberler

Hak-iş Konfederasyonu Genel Başkanı Salim Uslu Karabük'te

Hak-iş Konfederasyonu Genel Başkanı Salim Uslu, Hak-iş Konfederasyonu'na Bağlı Çelik- İş Sendikası'nın Eski Genel Başkanlarından Metin Türker'in Ölümünün 10. Yılı Anma Etkinliklerine Katılmak Üzere Karabük'e Geldi.

Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Salim Uslu, Hak-İş Konfederasyonu'na bağlı Çelik- İş Sendikası'nın eski genel başkanlarından Metin Türker'in ölümünün 10. yılı anma etkinliklerine katılmak üzere Karabük'e geldi.

Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Salim Uslu, hükümet tarafından TBMM'ye gönderilen Sosyal Güvenlik Reformu yasa tasarısının içeriğiyle ilgili yorumlarda bulundu.

Uslu, gazetecilerin sorusu üzerine yaptığı açıklamada, tasarının içeriğine itirazları olduğunu ve bu itirazlarının dikkate alınması gerektiğini belirterek, "Özellikle öncelikler belirlenmiyor. Kamu personel reformunu yeni baştan yapmadan, çıkacak bir yasa ile anayasa mahkemesinin de bize göre yanlış kararından sonra çalışanlar arasında imtiyazlı sınıflar oluşturmak son derece yanlış bir yaklaşım. Ne yazık ki Anayasa Mahkemesi'nin yanlışı yeni yasa taslağında aynen devam ettiriliyor" dedi.

Türkiye'de 23.5 milyon sivil iş gücünün kayıt dışı altında olduğunu anlatan Uslu, şunları söyledi: "Bunları kayıt altına almadan yapılacak bir sosyal güvenlik reformu gerçekçi olmayacaktır. Aktüel dengeler yeniden kurulmayacak, açıklar kapatılamayacak ve sosyal hukuk devletinin gerekleri de yerine getirilemeyecektir. Sosyal Hukuk Devleti'nde sosyal güvenlik şemsiyesi dışında yurttaş olmaz ve bunun mazereti de olamaz. Yeni tasarı bazı düzenlemelerde getirilen haklar geri getirici durumdadır. Bunları kabul

etmemiz mümkün değil. Ama bütün bu yanlışlara karşı çıkıp sokakta bağırmak yerine Çalışma Bakanının sosyal diyaloğu gereği olarak oturup taraflarla konuşmasını sağlamak. Sokağa çıkmak konusunda acelecilik edenlerin varsa söyleyecekleri söz, masa başında ortaya koyuyor olması akla daha uygun bir yol."

Hak-İş olarak tepkileri ve önerileri masa başında Çalışma Bakanına anlatmaya, ikna etmeye ve Çalışma Bakanının da bunu dinlemeye ve dikkate almaya önem vereceğini düşündüklerini söyledi. Aksi halde herkesin birbirine avaz avaz bağırdığı yerde hiçbir sorunu çözmenin mümkün olmadığını anlatan Uslu, şöyle konuştu: "Henüz yasa tasarısı gündemdedir. Hatta tasarı bile değil ortada taslaklar var. Tasarı olması için Meclis Komisyonu'nda son şeklini almış olması lazımdır. Ortaya çıkmış somut bir şey olmadığı için

üzerinde yapılacak spekülasyonlarla bir yere varmak mümkün değil. Bence sosyal tarafların ne istediğini ortaya somut bir şekilde koyması lazım."

(YE-OS-HO-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title