Haberler

Sidney: Avustralyalı Türk İşadamlarından Atak

Ticari faaliyetlerini Avustralya'da sürdüren bir grup Türk işadamı, "Avustralya Türk İşadamları" oluşumunu kurmak için Sidney'de bir araya geldi.

Ticari faaliyetlerini Avustralya'da sürdüren bir grup Türk işadamı, "Avustralya Türk İşadamları" oluşumunu kurmak için Sidney'de bir araya geldi.

15 zengin Türk işadamından oluşan birliğin başkanlığını, cep telefonu sektörü devi Crazy John's firmasının sahibi olan ve 300 milyon dolar servetiyle Avustralya'nın en zengin işadamlarından biri olarak tanınan Mustafa İlhan üstlendi. Oluşumda geçen yıl en başarılı Avustralyalı işadamı seçilen Mehmet Ali Karamemiş ve yastık imalatçısı Sleepcraft'ın sahibi İbrahim Şahin de yer aldı. Önceki hafta Melbourne'da yapılan ilk toplantının ardından dün Sidney'de tekrar toplanan 15 Türk işadamı, geleceğe yönelik planlarını İHA'nın Avustralya ofisini ziyaret ederek burada açıkladı. Açıklamada, bu tür projelerden uzak duran Crazy John's cep telefonu şirketinin sahibi Mustafa İlhan'ın da bu oluşumun içerisinde bulunması umut verici olarak değerlendirildi. İHA'nın Sidney Kenti'nde bulunan Avustralya Ofisi'ne bir nezaket ziyaretinde bulunan işadamları geleceğe dönük projelerini açıklarken, Mustafa İlhan, kendisinin Türkiye'de tanınmasını sağlayanın İHA olduğunu belirtti. 2000 yılında İHA'ya verdiği mülakat sonrası Türkiye'de çokça tanınmaya başladığını belirten İlhan, İHA'nın bu oluşumun tanıtılmasına katkı sağlayacağını inandığını da sözlerine ekledi. Oluşumun kuruluşu için Türkiye'ye giden ve kendilerini "zengin işadamı" olarak tanıtan bazı Türkler'den rahatsız olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile bakanların sitemleri üzerine çalışmalara başladıklarını belirten Mustafa İlhan, "Bundan sonra Türkiye'ye giden işadamı bizden referans alacak" dedi.

Sidney, Melbourne ve Perth kentlerinden toplantıya katılan 15 Türk işadamı, önce Türkler'e ait olan ve Avustralya'nın tek LCD ekran servisi hizmeti veren Kwiktron şirketinin binasında bir araya geldi. Sidney Başkonsolosu Nihat Erşen ile Ticaret Ataşesi Rüştü Okçu da kısa bir süre toplantıda hazır bulundu. Melbourne'da faaliyet gösteren Nu Door şirketinin sahibi Mehmet Ali Karamemiş, oluşumun henüz kuruluş aşamasında olmasından dolayı medyanın tüm sorularına net cevaplar veremeyeceklerini bildirerek, "Uzun zamandır faaliyete geçirmek istediğimiz bir şeydi bu. Burada bulunan bazı arkadaşlarla bir araya geldik ve aramıza katılması için Mustafa İlhan'a teklif götürdük. Kendi özel nedenlerinden dolayı bugüne kadar bu tür faaliyetlerden uzak duran İlhan, teklifimizi olumlu buldu ve aramıza katıldı. Amacımız, Avustralya çapında Türk işadamlarını bir araya toplamak" şeklinde konuştu. Karamemiş'ten sonra söz alan Mustafa İlhan ise, "Yabancı işadamlarının bu tür oluşumlarını gördükçe canım sıkılıyordu ve 'Biz neden bir araya gelemiyoruz' diyordum. Türkiye'den Başbakan ve Bakanlar geldiklerinde bunun eksikliği fark edildi. Bana Türk-Avustralyalı bir işadamı olarak neden Türkiye'ye gelip konuşmalar yapmadığımı soruyorlardı. Ancak ben kimi temsilen gidip konuşabilirdim ki? Bu canımı sıkıyordu. Beni Yunanlılar, Yahudiler, İtalyanlar çağırıyordu. Ben Türk'üm, Müslüman'ım ve Milliyetçiyim!... Avustralya'da büyük bir şirket sahibi olarak böyle bir oluşumun olmaması benim de işime gelmiyordu. Hep güvendiğim insanlarla bir araya gelmek istemiştim ve bu yeni girişime olumlu baktım" diye konuştu.

"ÜYELİK AİDATI 20 BİN DOLAR"

Yeni kurulan işadamları oluşumuna herkesin katılamayacağını da söyleyen Mustafa İlhan, üyelik için bazı kriterlerin belirleneceğini, aksi takdirde her kafadan bir sesin çıkacağını söyledi. Üyelik aidatının 20 bin dolar olduğunu vurgulayan ve bu işi çok ciddiye aldığını da belirten İlhan, şu anda aralarında olan işadamlarının hepsinin çok değerli ve güvenilir olduğunu ifade etti. Daha önce bu tür girişimlerin kurulduğunu ancak başarılı olmadığını hatırlatan İlhan, "Biz son kez deneyelim; olmasa bile en azından denedik deriz" ifadesini kullandı. İlhan, oluşuma katılmanın kriterleri ve oluşumun iş sahiplerini mi yoksa toplumdan yardıma ihtiyacı olan kişileri mi destekleyeceği yönündeki soruya ise, "Henüz kriterler tam olarak belirlenmedi; ancak bana göre maddi yön çok önemli. Bu oluşum şahsımız için değil, toplum yararına olacak. Sadece kendimiz için yaparsak bu çok yanlış ama mutlaka kriter olacak. Her taksici, her kebapçı gelirse bir yere varamayız. Peki bu oluşum toplumdan kime yardımcı olacak? Bence gençlere. Gençler şirket kuracaksa, yardıma ihtiyaçları varsa, biz yardım ederiz, ama bunlar yine de konuşulması gereken konular. Bir insan aramıza gelecekse parayı ödemesi lazım. Yoksa biz bunu 2-3 arkadaş birleşir yaparız. Bizden kim hesap soracak? Kimse soramaz, ama biz bunu toplum için yapmak istiyoruz. Türkiye ile yakın ilişkiler olması lazım; ancak bu şekilde lobi olacak. Soruyorum size; neden Avustralya'da iyi bir Türk okulu yok? İşte bu tür konulara da el atacak bu oluşum. Bir çok kişi Türkiye'ye giderek bakanlarla görüşüp 'Avustralya'nın en büyük işadamı benim' diyormuş. Bakanlarda tabii ki bunları yutmuyor. Bu oluşum kurulduktan sonra ne benim ne de başkasının şahsi olarak gidip bunu yapması mümkün olmayacak. Ben bu oluşum kurulduktan sonra bakanlarla anlaşacağım ve bu oluşumdan başka gelen grubu, kişiyi tanımayın diyeceğim. Bu durum bazı insanları rahatsız edebilir, ancak İngilizce'de bir deyim vardır; 'Bad Luck'" şeklinde cevap verdi.

Geçmişte pek başarı gösterememiş oluşumlardan farklarının sorulması üzerine de Mehmet Ali Karamemiş, "Mustafa İlhan'ın aramızda olması, bu oluşumun içerisinde yer alması en büyük fark değil mi? Bugüne kadar bu tür kuruluşlara katılmayan Avustralya'nın en iyi tanınmış işadamı İlhan, hatta Türkiye'de bile en iyi tanınan işadamlarından biri kendisi. Bu tür profesyonel çalışma ilk kez gerçekleşecek" şeklinde yanıt verdi. Toplantılarının bir kaç gün daha süreceğini söyleyen işadamları, gündemdeki maddelerin konuşulmasının ardından daha detaylı bir açıklama yapacaklarını beu'ten sonra söz alan Mustafa İlhan ise, "Yabancı işadamlarılirtti. Geçmişteki yaşanan olumsuzluklara değil, geleceğe konsantre olduklarını vurgulayan Mustafa İlhan, "Başarılı olup olamayacağımızı zaman gösterir. Şu an bu tür çalışmalardan dolayı elde ne var? 'sıfır'. Bu olmayacak bir şey; ama farz edelim ki başarısız olduk, yine 'sıfır' olacak. Yani kaybedilecek bir şey yok" açıklamasında bulundu. Şu an oluşuma dahil olan işadamları ise; Crazy John's cep telefonu şirketi sahibi Mustafa İlhan, Sleepcraft'ın sahibi İbrahim Şahin, Nu Door'un sahibi Mehmet Ali Karamemiş, Kwiktron'un sahibi Yüksel Çiftçi, Kwiktron'un sahibi Hasan Gençtürk, Insure Secure Invest'in sahibi Mehmet Mustafa, Microboss'un sahibi Tuncay Çelik, M&M Prestige Cleaning-Gima'nın sahipleri Mehmet ve Muhammet Eriş, City Car Wash'un sahibi Bayram Özdemir, Summit Assets'in sahibi Ercan Başafacan, Australia Taekwondo Academy'nin sahibi Rıdvan Manav, Müteahhit Hüseyin Aksakal, Eastern Engineering'in sahibi Şükrü Öztürk ve Avukat Muharrem Candan Koyuncu olarak açıklandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title