Haberler

Seyit Torun kimdir? Seyit Torun siyasi kariyeri..

Güncelleme:

"Seyit Torun kimdir?" sorusu vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. Türk iktisatçı, iş adamı ve siyasetçi Seyit Torun'un vatandaşlar tarafından kim olduğu araştırılmaya başlandı. Peki, Seyit Torun kimdir? Seyit Torun siyasi kariyeri..

Üst üste iki kez Ordu'nun eski belediye başkanlığını yapmış olan Seyit Torun, şuan da CHP Yerel Yönetimlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı görevini yürütmektedir. Peki, Seyit Torun kimdir? Seyit Torun siyasi kariyeri.. Seyit Torun hakkında tüm detaylar…

SEYİT TORUN KİMDİR?

Seyit Torun (d. 1 Şubat 1968, Ulubey, Ordu), Türk iktisatçı, iş adamı ve siyasetçi. Ordu'nun eski belediye başkanı, 25., 26. ve 27. Dönem Ordu milletvekilidir. İyi düzeyde İngilizce bilmektedir. Evli ve bir çocuk babasıdır.

Öğrenim yaşamına Ulubey'de başladı. Liseyi Ordu'da okuyan Torun, yükseköğrenimini yapmak için girdiği Atatürk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü'nden 1990'de mezun oldu.

SEYİT TORUN SİYASİ KARİYERİ

1994 yerel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi'nden Ulubey belediye başkanı seçildi. Bir dönem Ulubey Belediye Başkanlığı yaptı. Bu dönemde belediyecilik konusunda Almanya ve Hollanda'da araştırma ve incelemelerde bulundu.

1999 Yerel Seçimleri'ne CHP'nin Ordu belediye başkan adayı olarak katıldı; ancak başarılı olamadı. 1999 yılı sonunda Bilim Tarım Limited Şirketi'ni kurdu ve ticaret yaşamına adım attı. Bu dönemde siyasal etkinliklere devam etti. CHP Ordu il başkan yardımcısı oldu.

2004 yılında Demokratik Sol Parti'ye geçti. 2004 yerel seçimlerinde DSP'den Ordu belediye başkanı seçildi.

2009 yerel seçimlerine de Demokratik Sol Parti'den katıldı ve üst üste ikinci kez Ordu belediye başkanı seçildi. Ocak 2011'de tekrar CHP'ye katıldı. 2014 Yerel Seçimleri'ne CHP'den Ordu Büyükşehir Belediyesi'ne aday olduysa da seçilemedi. Haziran 2015, Kasım 2015 ve 2018 Türkiye genel seçimlerinde Ordu milletvekili seçildi. 24 Ocak 2016 tarihinde CHP Yerel Yönetimlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak görevlendirildi.

Kaynak: Haberler.com / Gündem

Seyit Torun Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title