Haberler

Scientology Tarikatı nedir? Scientology Tarikatı nasıl ortaya çıktı? Scientology Tarikatı neye inanır, dini inancı nedir?

Güncelleme:

Scientology Tarikatı son zamanlarda sıklıkla gündeme geliyor. Scientology Tarikatı nedir? Scientology Tarikatı nasıl ortaya çıktı? Scientology Tarikatı neye inanır, dini inancı nedir? sorularına yanıt aranıyor. Peki, Scientology Tarikatı nedir? Scientology Tarikatı nasıl ortaya çıktı? Scientology Tarikatı neye inanır, dini inancı nedir?

Scientology, Amerikalı bilimkurgu yazarı L. Ron Hubbard tarafından geliştirilen bir tarikat ve buna bağlı uygulamaların bulunduğu bir inanç akımı. Scientology Tarikatı nedir? Scientology Tarikatı nasıl ortaya çıktı? Scientology Tarikatı neye inanır, dini inancı nedir? sorularına yanıt aranıyor. Scientology Tarikatı nedir? Scientology Tarikatı nasıl ortaya çıktı? Scientology Tarikatı neye inanır, dini inancı nedir? Detaylar haberimizdedir…

SCİENTOLOGY TARİKATI NEDİR?

Scientology, Amerikalı bilimkurgu yazarı L. Ron Hubbard tarafından geliştirilen bir tarikat ve buna bağlı uygulamaların bulunduğu bir inanç akımı. Başlarda Hubbard tarafından kişisel gelişim için hazırlanan bir felsefe iken daha sonra bir dinî akıma dönüşmüştür. Scientology, Scientology Kilisesi'nin dinini tanıtmak ve yaymak için kullanılmaya çalışılmaktadır.

SCİENTOLOGY TARİKATI NEYE İNANIR?

Bundan 175 milyon yıl önce hüküm süren galaktik bir konfederasyonun lideri Xenu isimli varlık anlaşmazlık yaşadığı milyarlarca varlığı Dünya'ya göndererek Hawaii yakınlarında bir yanardağa attırmıştır. Günümüzde insanları yaşadığı acı ve sıkıntıların kaynağı, hâlen yeryüzünde olan o varlıkların ruhlarıdır. Bu ruhlara İngilizce: thetan denmektedir. Scientology'ye göre insanlar bu ruhların manevî baskısından kurtulunca gerçek mutluluğa kavuşacaklardır. Scientology üyeleri, insan ruhunu arındırmak ve vücudun bir köşesinde barındırmak için çeşitli yöntemler geliştirdiklerini iddia ederler. Bu yöntemlere İngilizce: dianetics adını verirler. Hollywood yıldızlarından Tom Cruise ve John Travolta bu akımın içinde yer almaktadırlar.

SCİENTOLOGY TARİKATI NASIL ORTAYA ÇIKTI?

20. yüzyılda ortaya çıkan pek çok inanç akımında olduğu gibi Scientology Kilisesi de ortaya çıktığı günden itibaren pek çok tartışmaya konu olmuştur. A.B.D, Birleşik Krallık, Kanada Fransa ve Almanya gibi çok sayıda ülkede hükûmet ve polisle çatışan hareket; aynı zamanda hükûmetler, organizasyonlar ve fertler hakkında açtığı çok sayıda dava ile en saldırgan akımlardan biri olmuştur.

Çok sayıda ülkeden çok sayıda gazeteci; mahkeme ve hükûmet organı tarafından hazırlanan çeşitli raporlarda Scientology Kilisesi'nin kendisini eleştirenleri taciz eden ve üyelerini acımasız bir şekilde sömüren, prensip sahibi olmayan bir ticarî teşebbüs olarak nitelendirmiştir. Time dergisi; 1991 yılında yayınladığı "The Thriving Cult of Greed and Power" başlıklı bir makalede Scientology'yi "üyelerine ve eleştirmenlerine mafyavârî biçimde gözdağı vererek hayatta kalan, son derece kârlı bir küresel dolandırıcılık" olarak nitelemiştir.

SCİENTOLOGY TARİKATI DİNİ İNANCI NEDİR?

Scientology, A.B.D. başta olmak üzere birçok ülkede ayrı bir din olarak kabul edilmiştir. Scientology 1990'lı yıllardan sonra daha da ünlenmeye başlamıştır. Scientology yetişkin çizgi komedi dizisi South Park'ın "Trapped in the Closet" adlı, 16 Kasım 2005 tarihli bölümüne konu olmuştur. South Park'ın Scientology'yi alaya alması üzerine Chef'i seslendiren Isaac Hayes, Scientology'ye bağlı bulunması ve saygısızlık yapıldığını düşünmesi gerekçesiyle diziyle yollarını ayırmıştır.

Scientology 1950'li yıllardan sonra Dünya'yı saran UFO dinlerine (Aetherius Society, Raëlism vb) benzetilebilir. ABD'de yaygın ve güçlü bir yapılanması bulunmasına karşın Avrupa'da özellikle Almanya'da tehlike olarak görülen Scientology'ye karşı sert tedbirler alınmaktadır.

Haberler.com / Sena Demiröz - Gündem

Gündem Yaşam Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title