Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Putin zirvesinde neler konuşuldu, zirvede alınan kararlar nelerdir? 5 Ağustos 2022 Erdoğan-Putin Soçi görüşmesi detayları!

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin'in davetlisi olarak Soçi kentine giderek burada karşılıklı bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmenin kararları ve detayları merak edildi. Peki, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Putin zirvesinde neler konuşuldu, zirvede alınan kararlar nelerdir? 5 Ağustos 2022 Erdoğan-Putin Soçi görüşmesinde alınan kararlar neler?

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşmek için Soçi'ye giden Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün saat 13.00 sularında Rusya'ya indi. Liderlerin görüşmesinde samimi anlar yaşanırken Putin'in görece az konuşup sözü Erdoğan'a bırakması dikkatlerden kaçmadı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Putin zirvesinde neler konuşuldu, zirvede alınan kararlar nelerdir? 5 Ağustos 2022 Erdoğan-Putin Soçi görüşmesi detayları!

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN VE PUTİN GÖRÜŞMESİNDE NELER KONUŞULDU?

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Putin arasında Soçi'de gerçekleşen görüşme sona erdi. Yaklaşık 4 saat süren görüşmede tahıl koridoru, Akkuyu Nükleer Santrali, Suriye'deki bölgesel gelişmeler ve Avrupa'nın Rus gazını Türkiye üzerinden alması konuları ele alındı. Görüşme öncesi yapılan iki lider de basını açıklama verirken, Putin ise tahıl sevkiyatıyla ilgili olarak "Avrupa Erdoğan'a minnettar olmalı. Anlaşma sizin eseriniz" ifadelerini kullandı.

Rus Sanatoryum'da bir araya gelen ikilinin basına kapalı gerçekleşen yaklaşık 4 saatlik görüşmesi sona erdi. Görüşmede tahıl koridoru ve Akkuyu Nükleer Santraliyle ilgili gelişmeler ele alındı.

GÖRÜŞME ÖNCESİ AÇIKLAMALARDA BULUNDULAR

Görüşme öncesi iki lider basına açıklamalarda bulundu. İlk olarak Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin söz alarak Erdoğan'a "Hoş geldiniz" dedi. Putin daha sonra Tahıl Sevkiyatı Anlaşması'yla ilgili Türkiye'ye övgü dolu ifadeler kullandı. Putin, Tahıl Sevkiyatı Anlaşması için Erdoğan'a yönelik, "Avrupa Erdoğan'a minnettar olmalı. Anlaşma sizin eseriniz" ifadelerini kullandıktan sonra sözü Cumhurbaşkanı Erdoğan'a bıraktı.

"TAHIL ANLAŞMASI VE AKKUYU'YU GÖRÜŞECEĞİZ"

Erdoğan da, iki ayrı şekilde gerçekleşecek görüşmenin basına açık olan bölümünde açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı, "Tahıl anlaşmasıyla ilgili gelişmeleri, bölgemizdeki son durumu ve Suriye'deki gelişmeleri ele alacağız. Avrupa'nın Rus gazını Türkiye üzerinden alması çok önemli. Akkuyu Nükleer Santraliyle ilgili de etraflıca bir görüşme yapacağız. Bugün böyle bir fırsatı bulduğumuz için memnuniyetimi ifade etmek istiyorum" dedi.

EN ÇOK GÖRÜŞEN İKİ LİDER

Rus lider Putin, Soçi'ye gitmeden bir önce Moskova'da Güvenlik Konseyi'ni topladı. Kremlin, üst düzey askeri yetkililerin de katıldığı konsey toplantısında Türkiye-Rusya randevusunun değerlendirildiğini aktarıyor. Erdoğan ve Putin, uluslararası diplomaside birbirleriyle en çok görüşen liderler arasında yer alıyor. Moskova'dan yapılan açıklamalarda, iki liderin bu görüşmeyi 19 Temmuz'da Tahran'da kararlaştırdıkları bilgisi verildi.

DÜNYA BASINI GÖRÜŞMEYE BÜYÜK YER AYIRDI

Karadeniz kıyısındaki buluşmayı dünya medyası ilk sayfasından veriyor. New York Times gazetesi, hem ortak hem de hasım olarak tanımladığı Erdoğan ile Putin'in Soçi'de bir araya geleceğini bildiriyor. Gazete, liderlerin üç haftadan az bir süre içerisinde ikinci kez yüz yüze buluştuğunu öne çıkarıyor. Amerika'nın Sesi, 'Erdoğan ve Putin, bir ay içinde ikinci kez buluşuyor' diyor, Karadeniz kıyısındaki buluşmanın ana gündeminin tahıl anlaşması ve Suriye'nin kuzeyine gerçekleşecek muhtemel bir operasyon olduğunu aktarıyor.

Kaynak: Haberler.com / Gündem

Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title