Haberler

Bayram öncesi tıraş geleneği devam ediyor

Güncelleme:

Ramazan Bayramı öncesi birçok gelenek yok olurken, tıraş olma geleneği artarak devam ediyor. Berberlerde yoğunluk yaşanıyor.

Birçok bayram geleneği yok olurken, tıraş geleneği artarak devam ediyor

Ramazan Bayramı öncesi fırında baklava yapma, çocukların ev ev dolaşarak şeker toplama ve daha bir çok gelenek yok olurken, bayram öncesi tıraş geleneği artarak devam ettiği için berberlerde yoğunluk oluşuyor

ADANA - Ramazan Bayramı öncesi fırında baklava yapma, çocukların ev ev dolaşarak şeker toplama ve daha bir çok gelenek yok olurken, bayram öncesi tıraş geleneği artarak devam ettiği için berberlerde yoğunluk oluşuyor.

Ramazan Bayramı öncesi bir çok gelenek ya yok olmuş ya da yok olmaya yüz tutmuş durumda. Bu geleneklerin başında ise fırınlarda baklava yaptırma, çocukların kapı kapı dolaşarak şeker toplama, bayram kömbesi gibi gelenekler başta geliyor. 1990'lı ve 1980'li yıllarda arife günü fırın önlerinde kadınların baklava kuyruğu oluşurken, bugünlerde bunu görmek çok mümkün olmuyor. Ayrıca her yöreye ait bayram kömbesi de artık yapılmıyor. Bunun yanı sıra çocuklar bile artık ev ev gezip şeker toplamıyor. Bu gelenekler yok olmaya yüz tutmuşken bayram öncesi tıraş olma geleneği azalmadan artarak devam ediyor. İster erkek, ister kadın olsun bayrama daha şık ve güzel girmek için berberlere akın ediyor.

Berber, Ahmet Uluçay, bayram öncesi tıraş olmanın bayram geleneklerinin en başında geldiğini ve hiçbir zaman bitmediğini belirterek, "Baklava yapma, şeker toplama gibi gelenekler bitmek üzere. Ancak insanlar bayrama daha güzel ve şık girmek istediği için tıraş geleneği devam ediyor. Çok fazla rağbet olduğu için biz de randevu sistemi uyguluyoruz. Bu da pandemiyle birlikte başladı" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Ramazan Bayramı Kültür Genel Yaşam Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title