Haberler

Yüreklerde Yaşıyorlar

Şehit 17 Askerimizin Acısını Yüreğinde Hisseden Vatandaşlar, Bayramın Ardından Türkiye'deki Her İlde 'Kırmızı Pazartesi' Diye Anılacak Bir Gün Yaşadı.

Şehit 17 askerimizin acısını yüreğinde hisseden vatandaşlar, bayramın ardından Türkiye’deki her ilde ’Kırmızı pazartesi’ diye anılacak bir gün yaşadı. Teröre lanet okuyan vatandaşlar, evlerini, işyerlerini bayraklarla donattı, yürüyüş yapıp, protesto gösterileri düzenledi.

TÜRKİYE, 9 günlük bayram tatilinden sonra, Hakkári’nin Aktütün Karakolu yakınındaki Bayraktepe’de şehit olan 17 askerinin acısını yüreğinde hissederek işbaşı yaptı. Türkiye, şehitlerin acısı yüzünden dün, ’Kırmızı pazartesi’ olarak anılacak bir gün yaşadı. Resmi dairelerde memurlar, fabrikalarda işçiler, sokaklarda vatandaşlar şehitleri unutmayacaklarını göstererek, onları andıktan sonra işlerine başladı ve teröre tepkisini gösterdi. Bazı illerde de teröre karşı mitingler düzenlendi, terör örgütüne lanet yağdırıldı.

Mehmetler bitmez

Türkiye Kamu-Sen üyesi memurlar, Kastamonu’da mesaiye başlamadan önce çalıştıkları kurumların önünde toplandılar. Önce şehitler için saygı duruşunda bulunan ardından İstiklal Marşı’nı okuyan memurlar daha sonra görevlerinin başına geçti. Türk Büro-Sen Kastamonu Şube Başkanı Ercan Karabacakoğlu, "Diyarbakırlı Ayşe, Edirneli Fatma çocuklarına Mehmet ismini verdikleri sürece bu ülkede Mehmetler bitmeyecek" dedi. Gaziantep’te de valilik, defterdarlık ve vergi dairesi başkanlığında çalışan Kamu-Sen üyesi memurlar, şehit askerler için saygı duruşunda bulundu. Valilik önündeki Atatürk Anıtı önünde düzenlenen etkinlikte İstiklal Marşı ve şehitler için dua okundu.

Acımız çok büyük

Ankara’nın Beypazarı İlçesi’ndeki Devlet Hastanesi’nin personeli, dün sabah mesaiye saygı duruşu ve terörü kınayarak başladı. Türk Sağlık-Sen Beypazarı Şube Başkanı Ahmet Başal, "Çok acımız var, 17 kınalı kuzumuzu şehit verdik" dedi.

Bölemezler

Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü önünde de şehitleri anma töreni düzenlendi. Şehitler için dua edilen törende konuşan Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, "Binlerce yıl bir arada yaşayan insanlarımız, binlerce yıl daha bir arada yaşayacaklardır. Bunu bölmeye kimsenin gücü yetmeyecektir. Bu millet bu acının da üstesinden gelecek, bu acıyı da yüreklerine gömecektir. Ama bu acının arkasındaki güçleri unutmayacaktır" dedi.

Aktütün: Burada

Çanakkale’de Atatürkçü Düşünce Derneği’nin önderliğinde, çok sayıda sivil toplum kuruluşunun katılımıyla düzenlenen Teröre Lanet Mitingi’nde, 17 şehit verilen Aktütün Karakolu’na yapılan hain saldırı kınandı. Mitinge, CHP’li Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın da aralarında bulunduğu 1000 kişi katıldı. Türk bayrakları taşıyan kadınların ön sıralarda yer aldığı mitingde, şehit olan askerlerin isimleri okundu, kalabalık hep bir ağızdan "Burada" diyerek yanıt verdi.

Mevlit okutuldu

İstanbul Müftülüğü de şehitler için bazı camilerde hatim ve mevlit programları düzenledi. Yapılan açıklamada, "Müftülüğümüz, şehitlerimizin aziz ruhlarına ithaf edilmek üzere başta Sultanahmet, Fatih, Eyüp, Üsküdar İskele (Mihriman Sultan), Hamid-i Evvel ve Selimiye gibi merkez camiler olmak üzere, her ilçede bir veya birkaç camide 6-7 Ekim tarihlerinde mevlit programları düzenlemiştir" denildi.

Erzincan, Samsun, Iğdır, Ispartı, İzmir ve Kastamonu’da da saldırı nefretle kınanarak, devletin tüm organlarının teröre karşı birlik içinde olması istendi.

Analar ön safta

ADANA’da baro avukatları, 17 askerimizin şehit edilmesini lanetleyip, bir dakikalık saygı duruşunda bulundu. Ön saflarda kadınların yer aldığı Türkiye Kamu-Sen üyeleri de ellerinde şehit erlerin adının yazdığı pankartlarla yürüyüş yaptılar. Kırşehi

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

title