Haberler

Yolcu Otobüsü Cayır Cayır Yandı

İstanbul- Marmaris seferi yapan bir firmaya ait yolcu otobüsünde çıkan yangında yolcular son anda kurtuldu.

İstanbul- Marmaris seferi yapan bir firmaya ait yolcu otobüsünde hareket halindeyken çıkan yangında yolcular son anda kurtuldu. Yolcuların inmesinden hemen sonra alev topuna dönen otobüsteki yangınla inligi soruşturma başlatıldı.

İstanbul'dan aldığı 50 yolcuyu Marmaris'e getirmek üzere dün yola çıkan yolcu otobüsü, bugün saat 07. 00 sıralarında Aydın-Muğla Karayolu'nun 52'inci kilometresinde biranda alev aldı. İsmi öğerenilemeyen şoför, yönetimindeki 34 TD 0665 plakalı otobüsü yol kenarında durdurup muavinlerin yardımıyla birçoğu uyuyan yolcuları uyandırdı ve aşağıya indirdi. Otobüsün sigorta panelindeki kısa devre nedeniyle çıktığı belirtilen yangından sonanda kurtulan 50 yolcudan yaralanan olmazken, bagajları ise otobüsle birlikte kül oldu.

Büyük panik yaşayan yolcular, firmasının kendilerine tahsis ettiği başka bir otobüsle Marmaris'e getirildi. Firma tarafından mağdur edildiklerini ileri süren yolcular, "Ne olduğunu anlamadan uyanıp otobüsten çıkmamız 30 saniyelik bir olaydı. Hepimiz otobüsten çıkıp yola doğru kaçtık. Daha sonra otobüs büyük bir alev topuna döndü. Yangında hayatımızı kurtarmanın telaşıyla bagajlarımıza dokunamadık. Bütün bagajlarımız kül oldu. Şu anda otobüsten inerken alabildiğimiz el bagajlarımız dışında hiçbir şeyimiz yok. Bizi olay yerinden Marmaris'e getirdikleri araç da çok kötüydü. Zaten olayın şokundayız. Bir de o kadar eski bir araçla buraya geldik. Hepimiz bitkiniz. Burada mağduriyetimizi karşılamak adına bizlere kişi başı 500 lira para ödediler. Bagajlarımızın karşılığı olan paraları ne zaman alacağımız belli değil" ortak görüşünü dile getirdi.

Firmanın Marmaris'teki yetkililerinden Kenan Seven, "Böyle bir durumun oluşmasından ötürü firma olarak çok üzgünüz. Yangında can kaybı olmaması en büyük tesellimizdir. İtfaiyenin verdiği bilgiye göre yangın sigorta panelinde oluşan kısa devre sonucu çıkmış. Maddi olarak hasarımız büyük. Ancak mağdur vatandaşlarımızı daha fazla mağdur etmemek adına sigortadan paralarını almalarını beklemeden kişi başı 500 TL'lik bir ödeme yaparak onların da mağduriyetini bir nebze olsun azaltmaya çalışıyoruz. Vatandaşlarımız daha sonrasında yanan bagajlarının bedellerini sigorta aracılığı ile karşılayacaklar" dedi.

Marmaris otogarında firma tarafından verilen parayı alan otobüs yolcular, yine firmaya ait başka bir otobüsle kalacakları otellere bırakıldı.

DEB - Muğla / Marmaris

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title