Haberler

Yeni Büyükşehir Yasası'nı Masaya Yatırdı

Güncelleme:

İl Başkanı Sedat Yalçın, Yeni Büyükşehir Yasası'nın tüm yönlerini bir sunum eşliğinde toplantıya katılanlara aktardı, soruları yanıtladı.

AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın, Karacabey'de çok geniş katılımlı bir toplantıda, belediye hizmet alanını il sınırlarına genişleten yeni Büyükşehir Yasası'yla ilgili kafalarda oluşan tüm soruları yanıtladı. Yalçın'ın sunum yaptığı toplantıda yasayla ilgili birçok konu aydınlandı…

AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın, Karacabey Ticaret Borsası Salonu'nda düzenlenen toplantıda yeni Büyükşehir Yasası'nın getirdiklerini vatandaşlara bir sunumla anlattı. Toplantıya Yalçın'ın yanı sıra, AK Parti Bursa Milletvekili Önder Matlı, AK Parti Karacabey İlçe Başkanı Mustafa Çelik, İl Teşkilat Başkanı İsmail Hakkı Edebali, köy ve mahalle muhtarları, AK Parti köy ve mahalle başkanları, Karacabey Ziraat Odası Yönetimi, AK Parti dışındaki bazı siyasi partilerin ve Karacabey'deki çok sayıda sivil toplum kuruluşunun temsilcisi ve vatandaşlar katıldı.

SEDAT YALÇIN YENİ BÜYÜKŞEHİR YASASI'NI ANLATTI

AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın, temel amacı, büyükşehir hizmetlerinden yararlanma alanının genişletilmesi ve kentleşme sürecinde imar bütünlüğünü sağlamak olan yeni Büyükşehir Yasası'nın getirdiklerine ilişkin ayrıntılı sunum yaptı. Yalçın, slaytlar eşliğinde katılımcılara yasanın getirdiği avantajları, sorular ve yanıtları şeklinde özetledi…

İl Başkanı Sedat Yalçın'ın sunumunda; Büyükşehir'in il sınırlarına uzanan hizmet alanındaki yetkileri, vatandaşların ilk seçimde hangi yöneticileri seçeceği, köy statüsünden mahalleye dönüşen yerleşimlerdeki ruhsatlandırma ve konut üretimi, sosyal belediyeciliğin bu yerleşimlere nasıl yansıyacağı, eğitim, ibadet ve spor kurumlarına yönelik yerel yönetim desteği, içme suyu, kanalizasyon ve altyapı hizmetlerinin koordinasyonu, imar bütünlüğünün yaşama geçirilmesi ve önceki düzenlemeyle merkeze alınan Gürsu, Kestel, Gemlik ve Mudanya'daki Büyükşehir Belediyesi yatırımlarının, diğer ilçe belediyelerinin yatırımlarıyla karşılaştırılmasına ilişkin detaylar yer aldı.

'KALİTELİ BELEDİYE HİZMETİ HERKESİN HAKKI…'

Yalçın, "Yasayla yapılmak istenen Türkiye'nin daha hızlı bir kentlilik sürecine ulaşmasıdır. Gelişmiş ülkeler kentleşme sürecini başarmışlar. İl Özel İdaresi'nin kaldırılıyor olması tecrübesinin belediyelere aktarılıyor olması demek. Köyden mahalleye geçişte hizmet noktasında daha olumlu değişiklikler olacak. Hızlı ve kaliteli belediye hizmeti herkesin hakkı... Bu yasa bunu getirecek" dedi.

Toplantının sonunda Karacabey Ziraat Odası Başkanı Nuri Karaca, AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın'a yanıtlanması istemiyle vatandaşların kafalarında oluşan soruların bir listesini verdi, Toplantı bu soruların yanıtlanması ve karşılıklı sohbetle son buldu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

sedat yalçın karacabey ak parti Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title