Haberler

Yargıtay'dan CHP Yönetimine Onay

Güncelleme:

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı KIlıçdaroğlu'nun Listesini Onayladı

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından, partisinin Merkez Yönetim Kurulu (MYK) üyelerine ilişkin Başsavcılığa iletilen listeyle ilgili, ''Bu isimler 2820 sayılı Siyasi Partiler Yasası'nın 10. maddesi uyarınca siyasi partiler siciline MYK üyeleri olarak işlendiğini'' bildirdi.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığının internet sitesinde yer alan açıklamada, ''Tüzük değişikliği uyarınca gerekli kararların alınarak işlemler yapılması için CHP Genel Başkanlığına yazılan 26 Ekim 2010 gün ve 2010/787 sayılı yazı üzerine, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından başsavcılığa gönderilen 3 Kasım 2010 günlü yazıyla parti tüzüğünün 39. maddesi gereğince parti genel başkanı tarafından parti meclisi üyeleri arasından seçilen MYK üyelerinin isimlerinin bildirildiği'' belirtildi.

Açıklamada, ''Bu isimlerin 2820 sayılı Siyasi Partiler Yasası'nın 10. maddesi uyarınca siyasi partiler siciline MYK üyeleri olarak işlendiği'' kaydedildi.

Genel Sekreter Önder Sav ve Genel Başkan Yardımcısı Hakkı Süha Okay yeni yönetimde yok. İşte yeni yönetim:

-Genel Sekreter ve Parti Sözcüsü Süheyl Batum

-Örgütlenme ve Örgüt Yönetimleri Gürsel Tekin,

-İdari ve Mali İşler Hurşit Güneş,

-Seçim ve Hukuk İşleri Mesut Değer,

- Tanıtım, Basın ve Propaganda İsa Gök

-Yerel Yönetimler Alaattin Yüksel,

-Meslek Kuruluşları, Sendikalar ve STK'lar İzzet Çetin,

-Dış İlişkiler ve Yurt Dışı Örgütlenmeler Oğuz Oyan,

-Kadın Örgütlenmesi ve Kadın Kolları Didem Engin

-Gençlik Örgütlenmesi ve Gençlik Kolları Mehmet Zeki Gündüz

-Ekonomik ve Mali Politika Umut Oran,

-Halkla İlişkiler Mehmet Ali Özpolat,

-Ar-Ge BYK Platformu Sencer Ayata,

-Parti İçi Eğitim Melda Onur

KILIÇDAROĞLU: HUKUKUN GEREĞİ YAPILMIŞ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığının, yeni MYK listesiyle ilgili kararını, ''Hukukun gereği yapılmış demek ki'' diye değerlendirdi.

Kılıçdaroğlu, TBMM'deki makamında bir grup eski ve yeni milletvekiliyle görüştü. Kılıçdaroğlu, milletvekilleriyle gruplar halinde gerçekleştirdiği görüşmenin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığının, MYK üyelerine ilişkin başsavcılığa ilettikleri listeyle ilgili, ''Bu isimler Siyasi Partiler Yasası uyarınca siyasi partiler siciline MYK üyeleri olarak işlendiğine'' yönelik kararının anımsatılması üzerine Kılıçdaroğlu, ''Hukukun gereği yapılmış demek ki'' dedi.

Görüşmelerin güzel geçtiğini anlatan Kılıçdaroğlu, bu görüşmelerin devam edeceğini belirtti.

Kılıçdaroğlu, ''Milletvekillerini siz mi davet ettiniz?'' sorusuna, ''Evet. Onların nabzını tutmak istedim; bir bakayım ne düşünüyorlar diye'' karşılığını verdi.

Edinilen bilgiye göre milletvekilleri, Kılıçdaroğlu'na, Parti Meclisi'nin yenilenmesi gerektiğini, aksi takdirde rahat çalışamayacağını belirterek, "Şimdi PM'de imzaları çekseler bile, ileride sorun çıkabilir. Rahat çalışmak için PM yenilenmeli.Parti de iki grup görüntüsü olmaz" dedi.

-VEKİLLER KURULTAY İSTEDİ-

Görüşmede milletvekilleri, "Yeni bir süreç başladı. Seçimli kurultay yapacak mısınız?" diye sordu. Kılıçdaroğlu'da, "Sizlerin nabzını yoklamak istiyorum" dedi. Edinilen bilgiye göre Selçuk Ayhan, "Yeni bir süreç başladı. Bunu noktalamamak lazım. Bu süreç devam etmeli. Yeni bir Parti Meclisi oluşturursanız daha rahat edersiniz. Seçime yeni PM ile gidilmeli" dedi. Gürol Ergin'de, "Ben de bu görüşe katılıyorum" diye konuştu. Bu görüşlere katıldığını ifade eden Fatih Atay, "Yanlış anlaşılmasın biz PM'de değiliz diye yeni bir PM istemiyoruz. Ama iki grup görüntüsü ortaya çıkar ve bu doğru olmaz. İyi niyetli olmak başka. Bu yapı sona erdirilmeli" dedi. PM'nin yenilenmesi için kurultay yapılmasını isteyen Ahmet Ersin'de, "İleriki günlerde rahat çalışamazsınız, sorunlar ortaya çıkar" diye konuştu.

-SAV İLE SON DİYALOĞU ANLATTI

Edinilen bilgiye göre CHP Genel Başkanı, milletvekillerine Önder Sav ile arasında geçen son konuşmaları anlattı. "Sizlere bilgi vermek istiyorum. Ara

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title