Haberler

Video: Fransız Aktivist: Ortak Geleceğe Sahip Bir Topluluk Ruhu Zorlukların Ortasında Dünyaya İlham Veriyor

Güncelleme:

Fransız sendika aktivisti ve yazar Jean-Pierre Page, Xinhua'ya yakın zamanda verdiği demeçte, Çin'in insanlığın ortak geleceğe sahip bir topluluk inşasına yönelik teklifinin zorluklarla mücadelede dünyaya ilham verdiğini söyledi.

Fransız sendika aktivisti ve yazar Jean-Pierre Page, Xinhua'ya yakın zamanda verdiği demeçte, Çin'in insanlığın ortak geleceğe sahip bir topluluk inşasına yönelik teklifinin zorluklarla mücadelede dünyaya ilham verdiğini söyledi.

JEAN-PIERRE PAGE, Fransız sendika aktivisti, yazar:

"Bugün dünya, insanlığın geleceğini etkileyecek büyük değişimlerle karşı karşıya. Ekonomik ve sosyo-politik zorluklar, enerji, gıda, demokratik ve kültürel zorluklar önemli boyutlara ulaştı. Ayrıca kimse bu sorunları tek başına çözebileceğini ileri süremez. Bu imkansız. Bizler, bu nedenle enerjimizi, iyi niyetimizi ve deneyimlerimizi biraraya getirip paylaşmalıyız. Bunları birbirimize karşı gelerek yapamayız. (Ortak geleceği olan) yeni bir topluluk inşası birlikte yapılmalıdır.

Karşılıklı saygı yoksa, yeni uluslararası ilişkileri ortak geleceği olan bir topluluk olarak tasavvur edemeyiz.

(Çin'in) önerisi, uluslararası durumu şu anda olduğu gibi somut bir şekilde ele aldığı için büyük ilgi görüyor. Bu öneri somut bir soruna somut bir yanıttır. Bugün dünyadaki insanların büyük çoğunluğunun temel sorunu kalkınma sorunudur. Özellikle Afrika'da, Latin Amerika'da, Asya'da ve burada kendi vatanımızda da gelişmek için saygı ve eşit temeller üzerine kurulabilecek daha büyük işbirliğine ihtiyacımız var. Hepimizin insanlığın gelişimine, insanlığın karşı karşıya olduğu zorluklara verilecek yanıta katkısı olabilir."

Xinhua Haber Ajansı muhabirleri Paris'ten bildiriyor.

Kaynak: Xinhua / Güncel

Çin Halk Cumhuriyeti Sendika Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs ANKARAY ücretsiz mi? 1 Mayıs ANKARAY bedava mı? 1 Mayıs İzban ücretsiz mi? 1 Mayıs İzban bedava mı? #129297 1 Mayıs'ta borsa kapalı mı, açık mı? 1 Mayıs özel sektöre tatil mi? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 30 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 30 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 30 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 30 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 30 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 30 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 30 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 30 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 30 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 30 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 30 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title