Haberler

Van İl Emniyet Müdürlüğü'nde Yanlış İhbar Alarmı

Van Kalesi'nde Ellerinde Bayrak ve Flamalarla Dolaşan İranlı Sporcuları Gören Vatandaşlar, Bir Grubun Slogan Atıp Eylem Yaptığını Şeklinde Polise İhbar Edince İl Emniyet Müdürlüğü Alarma Geçti.

Van Kalesi'nde ellerinde bayrak ve flamalarla dolaşan İranlı sporcuları gören vatandaşlar, bir grubun slogan atıp eylem yaptığını şeklinde polise ihbar edince İl Emniyet Müdürlüğü alarma geçti.

Gösteri yapmak ve bir yerel televizyon kanalındaki programa katılmak için Van'da bulunan İran'dan gelen 25 kişilik Judo Milli Takımı sporcu ve teknik heyeti, ellerinde İran bayrağı ve siyah-sarı renkli flamalarla Van Kalesi'nde dolaştığını gören vatandaşlar, '155 Polis İmdat' telefon hattını arayarak, 'Bir grubun PKK terör örgütünün elebaşı Abdullah Öcalan'ın 15 Şubat Türkiye'ye getiriliş yıldönümünü protesto ediyorlar, grubun arasında asker kıyafetli çocuklar da var' diye ihbarda bulundu. İhbar üzerine 2 panzer ve çok sayıda sivil ve zırhlı araçlarla Van Kalesi'ne gelen Terörle Mücadele, Asayiş, Yabancılar ve Çevik Kuvvet Şube müdürlüklerine bağlı yaklaşık 100 kişilik polis ekibi ve 3 müdür yardımcısı, 'Yürüyüş yapıp slogan atıyorlar' diye ihbar edilen kişilerin İran Judo Milli Takımı sporcuları ile karşılaştı. Çok sayıda polisi karşılarında gören İranlı sporcular ve teknik heyet kısa bir şaşkınlık yaşadı. İranlı sporcular daha sonra geldikleri 2 ayrı minibüs ile kaleden ayrılırken polis ekipleri de normale döndü.

(ŞA-MET-MEF-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title