Haberler

Van'da Kck Davasının İkinci Duruşması Gergin Başladı(2)

Van'da belediye başkanlarının da aralarında bulunduğu 13 sanıklı KCK duruşmasının ikinci gün oturumu da tamamlandı.

Van'da KCK DAVASININ İKİNCİ DURUŞMASI GERGİN BAŞLADI(2)

BAŞKAN KAYA REDDİ HAKİM İSTEDİ

Van'da belediye başkanlarının da aralarında bulunduğu 13 sanıklı KCK duruşmasının ikinci gün oturumu da tamamlandı. İddianame üzerindeki tartışmalar sürerken, Van Belediye Başkanı Bekir Kaya, mahkeme heyetinin tarafsız ve bağımsız olmadığını iddia ederek, 'reddi hakim' istedi. Ancak mahkeme heyeti bu talebi kabul etmedi. Bunun üzerine avukatlar 5 dakikalık bir ara talep etti.

AVUKATLAR DA ÇIKMAK İSTEYİNCE DURUŞMA ERTELENDİ

Aranın ardından yeniden başlayan duruşma da müdahil avukatlar adına konuşan Murat Timur, mahkemenin her türlü taleplerini reddetmesi ve tarafsızlığını kaybettiğini gerekçe göstererek duruşma salonunu terketmek istediklerini söyledi. Bunun üzerine sabah saat 10.00'da başlayan ve yaklaşık 6 saat süren duruşma yarın sabaha ertelendi.

Duruşma sonrası mahkeme önünde açıklama yapan BDP Van Milletvekili Nazmi Gür, düğün salonu gibi hazırlanan ve adalet olmayan bir salonda yargılama yapıldığını iddia etti. Gür, "Savcı iddianameden çok küfürname hazırlamış. Partimizle, halkımızla bizimle ilgili ağır hakaretler var. Biz bunu misliyle sahiplerine iade ediyoruz. Burada hukuk katlediliyor" dedi.

OB-(FE/AAA) - Van

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Bekir Kaya Nazmi Gür Kck Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title