Haberler

Unıcera Fuarını T.C. Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir Açtı

Modern teknoloji yatırımları ve yüksek kalitedeki hammadde rezervleri ile 2 milyar Euro'ya ulaşan üretim kapasitesine sahip olan Türk seramik sektörünün en büyük buluşması UNICERA Fuarı, bugün yapılan açılış töreni ile TÜYAP'ta açıldı.

Fuarın açılış töreninde konuşan T.C. Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, 2010 – 2011 yıllarında inşaat sektöründe yüzde 10 ile 20 arasında büyüme potansiyeli beklendiğine dikkat çekti.

Türkiye Seramik Federasyonu Başkanı Zeynep Bodur Okyay, UNICERA fuarının önemli bir referans noktası olduğunu belirtti. Seramik sektörünün yaptığı yenilikler ve tasarımlarla seramiğe talebi arttırdığını belirten Bodur, sektörün 2 milyon Euro'luk üretim ve 1 milyon Euro'luk ihracat değeri olduğunun altını çizdi. Bodur, seramik'in yüzde 90 net katkı değeri sağladığını söyledi.

TÜYAP İcra Kurulu Başkanı Serdar Yalçın ise UNICERA Fuarının 22. yılında yüzde 22 oranında büyüdüğünü belirtti. Yalçın UNICERA fuarı ile 300 – 400 milyon Euro'luk ticaret hacmi hedeflendiğine dikkat çekerken, fuarın sektörün iyi ve kaliteli üreten, en önemli, canlı, tarafsız ve toplu pazarlama platformu olduğunu söyledi.

TİMDER Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Dönmez UNICERA fuarının bu sene 50 bin ziyareti hedeflediğini belirtti.

TÜYAP'ın, Türkiye Seramik Federasyonu ve TİMDER (Tesisat ve İnşaat Malzemecileri Derneği) işbirliği ile gerçekleştirdiği UNICERA 22. Uluslararası Seramik Banyo Mutfak Fuarı, her sene artan bir hızla büyüyor. Ülkemizin önde gelen sektörlerinden biri olan seramik sektörünün en geniş katılımcı kitlesine sahip, seramik banyo ve mutfak fuarı ünvanını taşıyan UNICERA'ya bu sene 12 ülkeden 197 firma ve firma temsilciliği katılıyor.

Seramik Sektörü İhracat İle Ön Plana Çıkıyor Türk seramik sektörü üretiminin kaplama malzemelerinde yüzde 40'ını, sağlık gereçlerinde yüzde 45'ini ihraç ediyor. Kaplama malzemeleri ihracatında Çin, İtalya ve İspanya'nın ardından dünya dördüncülüğüne ulaşan sektör sağlık gereçlerinde ise Avrupa'nın en büyük üreticisi ve ihracatçısı konumundadır. Türk seramik sektörü geçen yıl 400 milyon dolarlık seramik kaplama malzemesi ve 142 milyon dolarlık seramik sağlık gereci ihraç etti.

Seramikle ilgili her şey UNICERA'daSeramik sektörünün aktörlerini bir araya getiren Avrupa'nın 3'üncü büyük seramik banyo mutfak fuarı UNICERA kapsamında, seramik, granit, mermer, mozaik, cam, paslanmaz çelik mozaik vitrifiye ürünler, armatürler, küvet, jakuzi, duş kabini, hidromasaj sistem ve aksesuarları, banyo aksesuarları, banyo mobilyaları, seramik kimyasalları, yapıştırıcı, profil, seramik teşhir üniteleri, havlupan, rezervuar iç takımları, mutfak mobilyaları, ankastre cihazlar, tezgah ve evyeler, mutfak aksesuarları, iç sistem donanımları ve ilgili yayınlar sergileniyor. UNICERA Fuarı'nda Türkiye Seramik Federasyonu'nun; sektöre ilişkin sanat, bilim, sanayi, teknoloji, tasarım, uygulama ve Ar-ge gibi çeşitli konularda öne çıkmış kişi ve kurumlara verdiği ve geleneksel hale gelen "Seramik Onur Ödülleri" de sahiplerini bulacak.

Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü Öğretim Görevlisi Mutlu Başkaya'nın Başkanlığını yaptığı; Düzenleme Kurulu tarafından hazırlanan ve 44 sanatçının eserlerinin sergileneceği ceramİSTanbul isimli seramik sergisinde yapıtları bulunan seramik sanatçıları, yarım asırlık çağdaş Türk seramik sanatının bir panoramasını sunuyor. Sergi, yurt dışında Türk seramiklerine karşı olan algıyı yükseltmek ve markalaşma faaliyetlerine destek olmak amacıyla Seramik Tanıtım Grubu'nun katkılarıyla düzenleniyor. Tüm dünyanın ortak mirası olan seramik geleneğini doğduğu topraklarda yorumlayan seramik sanatçıları da, dünyaya ve geleceğe bu yapıtları sunarak, Türk seramiğinin bir marka olması yönünde gereken desteği veriyor.

UNICERA 2010 Seramik Sergisi – ceramİSTanbul'da yıllarını seramiğe adamış ustalardan, yeni kuşak gençlere, üniversitelerin seramik bölümlerinde çalışan akademisyenlerden, çalışmalarını kendi atölyelerinde sürdüren sanatçılara kadar tüm kuşaklar bir arada yer alıyor. Hepsinin ortak paydası ise, sanat yolunda İstanbul'da buluşmuş, sanata ve İstanbul'a gönül vermiş olmaları. İstanbul'un 2010 yılında Avrupa Kültür Başkenti olması ise aynı yıl içinde böyle bir serginin oluşumunu daha anlamlı kılıyor.

Sürdürülebilir Tasarım UNICERA'da tartışılacak Hollanda Delft Üniversitesi'nde Endüstriyel Tasarım Mühendisliği Fakültesinin Sürdürülebilir Tasarım Bölümü Başkanı Prof. Dr. Han Brezet, UNICERA fuarı sırasında düzenlenecek olan seminerde sürdürülebilir ve eko tasarım ile ilgili bilgi verecek. Bu kapsamda seramik konusuna da değinecek olan Brezet, su tasarruflu klozetler gibi sektör için çok önemli konuları da ele alacak.

Seminer konuşmacılarından bir diğeri ise Milano'dan, Material ConneXion'nın İtalyan araştırma ekibinde kütüphane ve malzeme araştırma bölüm direktörü Micol Costi olacak. Sürdürülebilir malzemeler konusunda önemli çalışmalara imza atan Costi, bu konu ile ilgili sektöre bilgi verecek. UNICERA kapsamında ses getirecek etkinliklerden bir diğeri ise dünyanın devlet destekli ilk ve tek markalaşma programı olan TURQUALITY ile ilgili yapılacak olan seminer. T.C. Başbakanlık Dış Ticaret Müsteşarlığı İhracat Genel Müdürlüğü Markalaşma ve Ar- Ge Destekleri Daire Başkanlığı'nda Uzman Yrd. Olarak görev yapan Feyza Erdoğan'ın konuşmacı olacağı seminerde TURQUALITY'nin gelişim süreci, vizyon ve hedefleri, destek kapsamına alınma süreci, marka programı, otomasyon sistemi ve gerçekleşen çalışmalar anlatılacak.

PIPEXPO 1. BORU Endüstrisi Fuarı UNICERA ile birlikte kapılarını açıyorTÜYAP'ın TİMDER işbirliği ile hazırladığı PIPEXPO 1. Boru Endüstrisi Fuarı 7 - 11 Nisan 2010 tarihleri arasında TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi Büyükçekmece, İstanbul'da kapılarını açıyor. TÜYAP, UNICERA Fuarı'nın gücünü PİPEXPO fuarı ile birleştirerek büyük bir sinerji yaratmayı hedefliyor.

Pipexpo 1.Boru Endüstrisi Fuarı'nın Türk Boru Sanayi firmalarını, inşaat taahhüt proje firmaları, mimar - iç mimar - dekoratörler, yapı marketler başta olmak üzere yurt içi ve yurt dışından önemli alıcılarla buluşturarak büyük bir ticari potansiyel yaratması bekleniyor.

Türk Boru Sektörü Bölgesel Liderliğe Oynuyor Boru sektöründe Türkiye gerek ülkeler arası enerji trafiğinde bir köprü haline gelmesi gerekse de otomotiv sektörü için bir üretim üssüne dönüşmesinden kaynaklanan büyüme potansiyeli nedeniyle bölgesinde büyük bir güç haline geldi.

Doğalgaz, petrol ve su ihtiyacına yönelik artan altyapı projeleri yurtiçi talebin canlı kalmasını sağlıyor. Otomotiv şirketlerinin kapasite artışına yönelik gerçekleştirdiği yatırımlar bu sektörün ihtiyacı olan özel borulara yönelik talebin de artmasını sağlıyor. Türkiye, çelik boru üretim hacmiyle Avrupa'da, Almanya ve İtalya'nın ardından 3. en büyük çelik boru üreticisi ülke olarak konumlanıyor. 2008 yılında demir çelik boru ihracatında, miktarda yüzde 12,6 ve değerde de yüzde 51 oranında artışla 1,2 milyon ton karşılığında 1,3 milyar dolar ihracat gerçekleştiren boru sektörünün en önemli ihraç pazarları ise Cezayir, İspanya, İngiltere, Romanya ve Almanya.

Türk Seramik Sektörü'nü buluşturan, en yeni ürün ve teknolojilerin tanıtımına olanak sağlayan UNICERA 22. Uluslararası Seramik Banyo Mutfak Fuarı ve PIPEXPO 1. Boru Endüstrisi Fuarı, 7 - 11 Nisan 2010 tarihleri arasında TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi – Büyükçekmece / İstanbul'da düzenleniyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title