Haberler

Donetsk Müzesi, Savaş Mağduru Oldu

Güncelleme:

Ukrayna Güçleri ile Rusya Ayrılıkçıları arasında çıkan çatışmada, Top mermisi isabet eden Donetsk Müzesi; kısmen yıkıldı.

Ukrayna'nın doğusunda Rusya yanlısı ayrılıkçılar ile Ukrayna ordusu arasındaki çatışmalar devam ederken Donetsk Müzesi'ne top mermisi isabet ettiği bildirildi.

Müze Müdürü Evgeniy Denisenko, AA muhabirine yaptığı açıklamada iki top mermisinin isabet ettiği müze binasının batı duvarında 15 metre genişliğinde bir delik açıldığını ve binanın kısmen yıkıldığını söyledi.

Denisenko, "Bu yıl 90. yılımızı kutlamaya hazırlanıyorduk ki müzemiz bombalandı ve gördüğünüz hale geldi. Donetsk Müzesi, Ukrayna'nın en iyi müzeleri arasında yer alıyordu. Müzede çevredeki tüm bölgelerden tarihi eserler sergileniyordu. Sanat eserleri ve arkeolojik eserlerin yanı sıra tabiat tarihi ile ilgili sergilerimiz de vardı. Bombalar yüzünden binden fazla eser yok oldu. 29 sergi salonundan 25'i de hasar gördü. Müzede 150 bin eser vardı. Şu an eserlerin tekrar sayımını yapıp depoya kaldırıyoruz. Azak Denizi ile Donetsk bölgesinde yaşayan hayvanlar ile balıkların fosillerinin sergilendiği tabiat tarihi bölümü, en çok zarar gören yer oldu" dedi.

Müzenin Daha önce de müzenin yakınlarına altı top mermisi düştüğü kaydedildi.

Saldırıda müze yakınlarındaki Donetsk Politeknik Enstitüsü'ne ait bazı binalar da hasar gördü.

Öte yandan çatışmalar nedeniyle elektriği kesilen su arıtma tesisinin tamir edildiği ve kente dört gün aradan sonra yeniden su verildiği bildirildi. - Donets'ka Oblast'

Kaynak: AA / Güncel

Rusya Federasyonu Ukrayna Donetsk Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs MARMARAY ücretsiz mi? 1 Mayıs MARMARAY bedava mı? 1 Mayıs ANKARAY ücretsiz mi? 1 Mayıs ANKARAY bedava mı? 1 Mayıs İzban ücretsiz mi? 1 Mayıs İzban bedava mı? #129297 1 Mayıs'ta borsa kapalı mı, açık mı? 1 Mayıs özel sektöre tatil mi? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 30 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 30 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 30 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 30 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 30 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 30 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 30 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 30 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 30 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 30 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title