Haberler

Ukrayna'nın "Bağlantısız Ülke" Statüsünden Vazgeçmesi

Rusya Başbakanı Medvedev: "Ukrayna'nın bağlantısız ülke statüsünden vazgeçmesi NATO'ya üye olmak anlamına geliyor ve bu Ukrayna'yı Rusya'nın potansiyel düşmanına dönüştürecek"

Rusya Başbakanı Dimitri Medvedev, Ukrayna'nın "bağlantısız ülke" statüsünden vazgeçmesinin NATO'ya üye olmak anlamına geldiğini ve bunun Ukrayna'yı Rusya'nın potansiyel düşmanına dönüştüreceğini söyledi.

Medvedev, yaptığı açıklamada, Ukrayna'nın bağlantısız ülke statüsünden vazgeçmesine yönelik, "Bu karar, NATO'ya üye olmak anlamına geliyor ve bu Ukrayna'yı Rusya'nın potansiyel düşmanına dönüştürecek" dedi.

ABD başkanlarına istedikleri zaman Rusya'ya yaptırım hakkı tanıyan yasaya da değinen Medvedev, bu yasanın Rusya-ABD ilişkilerini onlarca yıl "zehirleyeceğini" savundu.

Her iki kararın da olumsuz sonuçlar doğuracağını belirten Medvedev, Rusya'nın bunlara karşılık vermek zorunda kalacağını ifade etti. - Moskova

Kaynak: AA / Güncel

Rusya Federasyonu Dimitri Medvedev Ukrayna Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title