Haberler

Uefa Yönetim Kurulu Üyesi Madaıl: "Türkiye'Ye Bol Şans Diliy

Tff Başkanı Özgener: "uefa Başkanı Platini'nin Fransız Olması, Bizim İçin Dezavantaj Olmaz"

TFF BAŞKANI ÖZGENER: "UEFA BAŞKANI PLATİNİ'NİN FRANSIZ OLMASI, BİZİM İÇİN DEZAVANTAJ OLMAZ"

UEFA Yönetim Kurulu Üyesi Gilberto Madail, 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası finallerine ev sahipliği için aday olan Türkiye'ye bol şans diledi.

Dolmabahçe'de bulunan Başbakanlık Çalışma Ofisi'nde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la yapılan kahvaltılı görüşmenin ardından düzenlenen basın toplantısında, UEFA Yönetim Kurulu Üyesi ve Milli Takım Turnuvaları Komitesi Başkanı Gilberto Madail, UEFA Turnuvalar Direktörü Giorgio Marchetti, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener, basın mensuplarının karşısına çıktı.

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener, "UEFA Başkanı Platini'nin Fransız olması kafanızda soru işareti yaratıyor mu?" sorusu üzerine, adaylıkta Fransa, İtalya ve Türkiye'nin yarıştığını belirterek, "Çok önemli iki futbol ülkesi İtalya ve Fransa'ya büyük saygı duyuyoruz. Şampiyonanın yapılacağı ülkeyi seçecek kurul UEFA İcra Kurulu. Bu kurul 16 üyeden oluşuyor. Bu kurulun 3 üyesinin kendi ülkesi aday. Böyle bir süreçte bunun dezavantaj olacağına inanmıyorum" diye konuştu.

UEFA Yönetim Kurulu Üyesi Gilberto Madail ise, Türkiye'ye yaptıkları ziyaretin, EURO 2016'yı düzenleyecek ülkenin belirlenmesi yolunda çok önemli bir süreç olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Biz UEFA heyeti olarak iki açıdan konuya ilgi gösterdik. Birincisi teknik çalıştaydı. Açılan bazı noktalar ve UEFA'nın bazı istekleri vardı. Yine bizim teklif dosyasıyla ilgili yaptığımız analizler vardı. İkinci olarak ise Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'nin yetkilileriyle yaptığımız görüşmeler oldu. Şehirlerin belediye başkanları ve yetkilileriyle bir araya geldik. Teklife olan desteklerini gördük. Bu toplantı sayesinde değerlendirme raporumuzu bitiriyoruz. Sonuç ise 14 Mayıs'ta çıkacak. Burada teknik tavsiyelerde bulunuldu. UEFA'nın vereceği karara yönelik süreç bitmek üzere. Biz de mayıs ayında son kararlarımızı vereceğiz."

Gilberto Madail, kendilerine gösterilen konukseverlik nedeniyle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a ve Türkiye Futbol Federasyonu'na teşekkür ederken, EURO 2016 yolunda Türkiye'ye şans dilediğini söyledi.

2016 Avrupa Futbol Şampiyonası adaylık sürecinde Türkiye'nin son adımı tamamladığını aktaran Madail, "Türkiye'ye bol şans diliyorum" derken, hükümetin sunduğu 920 milyon avroluk teminat mektubunun hatırlatılması üzerine, "Bildiğiniz üzere bütün teklifler bazı garantilerle gerçekleşir. Hem ekonomik, hem de manevi destek olabilir bunlar. Başbakanın bize verdiği sözlere inanıyorum. Bizler bu noktada beklemeliyiz ve sonucu görmeliyiz. Süreç devam ettiği için bekleyip görmemiz gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Madail, toplantıda bazı sorulara yanıt vermekten özellikle kaçınırken, Türkiye'nin ilk kez bu organizasyonu yapabilecek olmasının nasıl bir etkisinin olacağının sorulması üzerine, "Çok üzgünüm ama bu idare kurulunun kendi içinde tartışacağı bir konu. Cevap veremiyorum. Özür diliyorum. Benim pozisyonumu da anlamalısınız" demekle yetindi.

Bugün öğleden sonra Türkiye'den ayrılacak heyet, EURO 2016'ya aday diğer ülkeler olan Fransa ve İtalya'yı da ziyaret edecek.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Gözaltına alınan 3 emniyet müdürü Ayhan Bora Kaplan'ı yaka paça yakalayan kişilermiş

Gözaltına alınan 3 emniyet müdürü Ayhan Bora Kaplan'ı yaka paça yakalayan kişilermiş

Şiddet olaylarının tırmandığı Fransa'nın özerk bölgesi Yeni Kaledonya'da OHAL ilan edildi

Şiddet olaylarının tırmandığı Fransa'nın özerk bölgesi Yeni Kaledonya'da OHAL ilan edildi

2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

Binaya asılan 'Allah belanı versin Nurettin' yazılı pankart vatandaşları şaşırttı

Binaya asılan "Allah belanı versin Nurettin" yazılı pankart vatandaşları şaşırttı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title