Haberler

Türkiye'nin İlk Huzurevi Tiyatrosundan İkinci Oyun

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına olarak hizmet veren Çorlu Huzurevi'nde kalan huzurevi sakinlerinin oyuncu olarak yer aldığı Türkiye'nin ilk huzurevi tiyatrosu ikinci oyunu ile izleyicilerle buluştu.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına olarak hizmet veren Çorlu Huzurevi'nde kalan huzurevi sakinlerinin oyuncu olarak yer aldığı Türkiye'nin ilk huzurevi tiyatrosu ikinci oyunu ile izleyicilerle buluştu. Sahnede profesyonelleri aratmayan huzurevi sakinleri izleyenlerden bol bol alkış aldı.

Çorlu Belediyesi Memduh Şevket Esendal Sahnesinde gösterilen oyunu Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek, Çorlu Kaymakamı Ali Dursun, Çorlu Belediyesi Başkan Vekili Abdullah Baş, Çorlu Huzurevi Müdürü Ebru Baydak ile çok sayıda davetli izledi.

Yaklaşık 4 aylık çalışma sonunda sahnelenen Düğünümüz Var adlı oyunda, en küçüğü 65 yaşında olan huzurevi sakinleri izleyicilerin karşısına çıktı. 2'si görme engelli toplam 15 huzurevi sakininin rol aldığı Düğünümüz Var adlı tiyatro oyununda 70 yaşındaki gelin ve damat için temsili kına gecesi de tertiplendi.

Oyun içerisinde bol bol alkış alan ve yaklaşık 45 dakika süren tek perdelik oyun sonunda izleyenler tarafından ayakta alkışlanan Çorlu Huzurevi sakinleri oyunun ardından Vali Kemelek ve Kaymakam Dursun tarafından da tek tek tebrik edildi.

Oyun ile ilgili olarak bilgiler veren oyunun yazarlarından aynı zamanda yönetmeni olan Murat Başyazgan, "Türkiye'nin ilk huzurevi tiyatrosu olarak ikinci oyunumuzu sahneledik. Daha evvel Şinasi'nin Şair Evlenmesi adlı oyunu sahneye koymuştuk. Şimdi de Düğünümüz Var adlı ikinci oyunla izleyiciyle buluştuk. Çorlu Huzurevinde yaklaşık 8 aydır tiyatro çalışmaları yürütüyoruz. Bu çalışmalar sonunda da iki ayrı oyun sahnelendi. Bizlere bu imkanı veren Çorlu Huzurevi Müdürümüz Ebru Baydak'a teşekkür ediyorum. Bu oyunumuzda huzurevi sakinlerinden oluşan oyuncularımız, köylerdeki kız isteme adetlerini, kız isteme esnasında yaşananları, kına gecesini, damat traşını ve düğünlerde keşkek dağıtılmasını canlandırdılar. Oyunda rol alan ve özveri ile çalışan tüm oyunculara teşekkür ediyorum" dedi.

Tiyatro oyunu sayesinde de olsa 70 yaşında kendisi için bir kına gecesi yapıldığını söyleyen gelin karakterini canlandıran Emine Balcı ise: "Ben kaçarak evlenmiştim. Bana kına gecesi düğün yapılmamıştı. Şimdi 70 yaşındayım ancak hem tiyatro sahnesindeyim hem de kına gecesi yapıldı. İlkleri yaşıyorum, çok mutluyum" diye konuştu. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Zübeyir Kemelek Tekirdağ Türkiye Çorlu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title