Haberler

Türk Dünyası Belediye Birliği'nden Önemli Kültür Hizmeti

Türk Dünyası Belediyeler Birliği Tarafından Çıkartılan "Selçukludan Cumhuriyete Şehir Yönetimi" Adlı Kitap Günümüzdeki Yöneticilere ve Yönetici Adaylarına Rehber Olacak.

Türk Dünyası Belediyeler Birliği tarafından çıkartılan "Selçukludan Cumhuriyete Şehir Yönetimi" adlı kitap günümüzdeki yöneticilere ve yönetici adaylarına rehber olacak.

Bilimsel ve kültürel araştırmaların basılı yayın haline getirilmesine yönelik çalışma yapan Türk Dünyası Belediyeler Birliği, "Türkistan- Kafkasya Bibliyografisi" adlı kitaptan sonra ikinci kitabını piyasaya sundu. 20 uzmanın makale ve belgesinin bir arada toplandığı ve Erol Özyar ile Arif Bilgin'in Editörlüğünü yaptığı Selçukludan Cumhuriyete Şehir Yönetimi adlı kitap önceki gün düzenlenen kokteylle tanıtımı yapıldı.

Türk Dünyası Belediyeler Birliği'nin Beykoz Çubuklu'daki merkez binasında gerçekleştirilen tanıtım kokteyline, çok sayıda belediye başkanı katıldı. Kitapla ilgili bilgi veren Türk Dünyası Belediyeler Birliği ve Pendik Belediye Başkanı Erol Kaya, birliğin bilimsel ve tarihi belgelerle ilgili fikri anıt niteliğindeki kitapların önümüzdeki yıllarda devam edeceğini duyurdu. Kaya, "Batı'nın yanı sıra tarihi geçmişimizden de alınması gereken önemli bilgiler bulunuyor. Yayınladığımız bu fikri anıtlar, tarihi geçmişimizi bu güne getiriyor. Bu kitapları hazırlamaktaki amacımız, kültürel zenginliğimize yeni değerler kazandırmaktır. Türkistan- Kafkasya Bibliyografisi ve Selçukludan Cumhuriyete Şehir Yönetimi adlı eserden sonra, önümüzdeki Ağustos ayında ise Türkiye'nin Türk Dünyası ile İlişkileri, Eylül ayında ise Hicaz Salnameler adlı yeni yayınları çıkaracağız" dedi.

Kitabın editörlüğünü üstlenen Marmara Üniversitesi Öğretim Görevlisi Erol Özvar ve Arif Bilgin ise makale ve araştırmalarıyla kitaba katkıda bulunan 20 uzman ve bilim adamına teşekkür etti. Arif Bilgin ise akademik bilimsel çalışmaların, öğrenci, hoca ve ağa faktörüne bağlı olarak ilerlediğine dikkat çekerek, "Öğrencinin fesi, hocanın nefesi, ağanın kesesi olarak da değerlendirebiliriz. Türk Dünyası Belediyeler Birliği, maddi desteği ile görevini tamamlamıştır. Hocalarımız ise hevesiyle bu eseri oluşturmuştur. Bu eserin okunması ise öğrencilere kalmıştır" dedi.

(FA-ÖFA-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title