Haberler

Türk Büro-sen Afyonkarahisar Şubesi İstişare Toplantısı

Türk Büro-Sen Afyonkarahisar Şubesinin istişare toplantısı genel başkan yardımcıları ve üyelerinin katılımı ile gerçekleştirildi.

Türk Büro-Sen Afyonkarahisar Şubesinin istişare toplantısı genel başkan yardımcıları ve üyelerinin katılımı ile gerçekleştirildi.

Termal bir otelde gerçekleştirilen toplantıya sendika üyesi çok sayıda kamu çalışanı ile birlikte, sendika ve sivil toplum örgütleri temsilcileri katıldı. Gerçekleştirilen toplantının açılışında konuşan Türk Büro-Sen Genel Başkan Yardımcısı Osman Eksert, kamu çalışanları olarak büyük bir tehlikenin kendilerini beklediğini ve kamu çalışanlarını güvencesiz çalışmanın beklediğini öne sürdü. Kamu çalışanları olarak daha iyi bir yaşam ve gelecek istediklerini kaydeden Eksert, "Amacımız kamu çalışanları olarak ülkemize hizmet etmek, çalışmak ve üretmek. Bizler işlerimizi yaparken hak ettiğimiz maddi ve sosyal haklarımızı kazanırken birilerine peşkeş çekilmemesinin mücadelesini yapmalıyız. Kamuda emekliliğini hak edip halen çalışmaya devam eden birçok arkadaşlarımız var, bunun yanında genç arkadaşlarımız var ve onları önünde bekleyen onca sorun var. Bu da ortak mücadele ile aşılabilecek bir sorun. Emekliliği gelip de emekli olamayan birçok arkadaşımız var nedeni, emekli olunca maaşının yetmeyeceği endişesi. Bize göre birince öncelikli sorunumuz var. Buna karşı kamu çalışanlarımızın hep birlikte iş güvencemize sahip çıkmalıyız. Önümüzde ay 'iş güvenceme dokunma, ek zammı da unutma' mitingi yapacağız. Eğer iş güvencemiz elimizden alınırsa, her an kapı önüne konulaşabiliriz. Bu mezarımızın kazılması demektir. Ama biz diyoruz ki, her kim bizim iş güvencemizi almaya kalkarsa, biz onun küreğini kırarız. Bu ve buna karşı sorunların çözümü ortak ve birlikte mücadeleden geçer" diye konuştu.

Toplantı konuşmaların ardından verilen yemekle devam etti.

Öte yandan Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş'un rahatsızlandığı için toplantıya katılamadığı belirtildi. - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Termal Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title