Haberler

"Turizm Şoförleri Bagajda Yatıyor''

Orhan Kayabaşı, Kumluca'da yaşanan kaza ile bir kez daha tartışılmaya başlanılan tur otobüsleri şoförlerine otellerde yer ve yemek verilmediğini ve bagajlarda yattıklarını söyledi.

ANTALYA'DA TURİST OTOBÜSÜ KAZASI'

Antalya Turizm Şoförleri Derneği Başkanı Orhan Kayabaşı, Kumluca'da yaşanan kaza ile bir kez daha tartışılmaya başlanılan tur otobüsleri şoförlerine otellerde yer ve yemek verilmediğini ve bagajlarda yattıklarını söyledi.

Antalya'nın Aksu İlçesi'nde 14'ü Rus turist 16 kişinin yaşamını yitirdiği, 25 Rus turistin de yaralandığı kaza sonrası gündeme oturan turizm şoförleri, Kumluca İlçesi'nde bugün yaşanan ve 1 kişinin öldüğü, 25'i Fransız turist 28 kişinin de yaralandığı tur otobüsü kazası ile yeniden gündeme geldi. Antalya Turizm Şoförleri Derneği Başkanı Orhan Kayabaşı, bugünkü kazanın büyük bir talihsizlik olduğunu belirterek, "İnşallah bu son olur" dedi.

Tur otobüsü şoförlerinin bugünlerde yaz dönemine göre daha esnek çalıştıklarını belirten Orhan Kayabaşı, "Kışlık gruplar başladı ve günde 4-5 saatten fazla araç kullanmıyorlar ama bir grupla 7 gün birlikte turlara çıkıyorlar. Fakat bu arkadaşlarımıza gittikleri otellerde yer verilmiyor, yemek verilmiyor. Şoförler araçlarında, bagajlarda yatıyor" diye konuştu.

ŞOFÖRLER EĞİTİME ALINACAK

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Antalya Valiliği emri ile çok sıkı bir eğitim programına da başlayacaklarını belirten Orhan Kayabaşı, 8 Kasım'da Turizm Eğitim Merkezi'nin salonunda gerçekleştirilecek bu eğitimlerde trafik, ilk yardım, hijyen, çalışma koşulları ve beden dili konularına yer verileceğini açıkladı.

Tüm kaptanlara sertifika verileceğini ve eğitim sonrası da tek tek takip altında tutulacağını dile getiren Kayabaşı, "Bu işi bilmeyen, yakışmayan hiç kimsenin bu camiada çalışmasına da müsaade etmeyeceğiz. Tüm sorumluluğu da bundan sonra dernek olarak biz alacağız. Zaten bu durumda sorunlar kendiliğinden çözülecektir" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title