Haberler

Turizm Haftası

Turizm Haftası dolayısıyla Bilecik Yavuz Selim Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından etkinlik düzenlendi.

Turizm Haftası dolayısıyla Bilecik Yavuz Selim Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından etkinlik düzenlendi.

İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Mehmet Kocabıçak, Şeyh Edebali Kültür Kongre Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte, turizmin, insanların yeni yerler görme, keşfetme ve dinlenme ihtiyacından doğduğunu, tarihinin de insanlık kadar eski olduğunu olduğunu söyledi.

"Bacasız sanayi" olarak ülkelerin dört elle sarıldıkları sektörün, gerek bugün gerekse gelecekte en önemli gelir ve istihdam kaynaklarından olmaya devam edeceğini ifade eden Kocabıçak, "7 bin yıllık tarihiyle birçok medeniyete ev sahipliği yapmış olan ülkemiz, bir açık hava müzesi niteliğiyle 'deniz, kum, güneş' üçlemesine ek olarak tarih, kültür ve inanç turizminin merkezi olmaya en güçlü adaydır. Dört mevsimin bir arada yaşanabildiği tek yer olan Anadolu aynı zamanda eşsiz güzellikteki yaylalarıyla yayla turizminin, el değmemiş doğasıyla da eko turizmin merkezi olacaktır. Zira ülkemizin henüz pazara yeterince çıkarılmamış ve yıpranmamış çok zengin doğal ve kültürel değerleri bulunmaktadır." diye konuştu.

Vali Ahmet Hamdi Nayir, Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahiner, Belediye Başkan Yardımcısı Kadri Şentürk, Vali Yardımcısı Abdulmuttalip Akdemir ve daire müdürleri ile öğrencilerin katıldığı etkinlik, çeşitli gösterilerin yapılması ve serginin gezilmesiyle sona erdi.

Kaynak: AA / Güncel

Turizm Haftası Şeyh Edebali Bilecik Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title