Haberler

Tötem'de "Sağlık İletişimi ve Sağlık Haberciliği" Birimi Kuruldu

İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi (TÖTEM) ve İletişim Fakültesi tarafından "Sağlık İletişimi ve Sağlık Haberciliği" birimi kuruldu.

İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi (TÖTEM) ve İletişim Fakültesi tarafından "Sağlık İletişimi ve Sağlık Haberciliği" birimi kuruldu.

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, TÖTEM Başhekimlik binasında düzenlenen tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, sağlık haberlerinin gerek yazılı gerekse görsel basında çok yer aldığını anımsattı.

Haberlere gazetecilerin yoğun ilgi gösterdiğini, vatandaşların da bu sayede yeni gelişmelerden, tedavilerden haberdar olduğunu aktaran Kızılay, "Bizim de burada çok güçlü büyük bir hastanemiz var. Sizin için bir cevher var burada. Hocalarımızla sizi daha sık bir araya getirmemiz lazım. Onun için bu birimi kurduk." diye konuştu.

TÖTEM Başhekimi Prof. Dr. Hakan Parlakpınar ise hastanelerinde hemen her gün sağlıkla ilgili sunum yaptıklarını, bunların doğru elden, doğru kanallara iletilmesi gerektiğini söyledi.

Yapılan profesyonel işleri kendi imkanlarıyla biraz amatörce sundukları için sağlıkta haberciliği doğru ellere zamanında teslim etmeyi amaçladıklarını kaydeden Parlakpınar. "Bunun için sağlık iletişimi ve sağlık haberciliği koordinatörlüğünü kurduk. Hastanemizdeki yapmış olduğumuz bu güzel faaliyetlerle hem halkımızı bilinçlendirmeyi hem kamuoyunu aydınlatmak için birimimizi kurduk." ifadelerini kullandı.

İletişim Fakültesi Öğretim Üyeleri Yrd. Doç. Dr. Fatma Nisan ve Mehmet Barış Yılmaz birim hakkında bilgi verdi.

Kaynak: AA / Güncel

Ahmet Kızılay Turgut Özal Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title