Haberler

Terörist Yakalamada Yüzde 72 Artış

Tuğgeneral Metin Gürak,önceki yıla oranla, etkisiz hale getirilen terörist sayısında yüzde 72, teslim olan terörist sayısında da yüzde 62'lik artış meydana geldiğini bildirdi.

Genelkurmay Başkanlığı İletişim Daire Başkanı Tuğgeneral Metin Gürak, 2008 yılında yurt içinde ve yurt dışında icra edilen operasyon ve hava harekatları neticesinde; önceki yıla oranla, etkisiz hale getirilen terörist sayısında yüzde 72, teslim olan terörist sayısında da yüzde 62'lik artış meydana geldiğini bildirdi.

Tuğgeneral Gürak, Genelkurmay Başkanlığı Karargahı'ndaki haftalık basın bilgilendirme toplantısında, 2008 yılı içerisinde yürütülen iç güvenlik harekatına ilişkin verileri aktardı.

2008 yılında 1602 iç güvenlik olayı meydana geldiğini belirten Tuğgeneral Gürak, bu olaylardan yüzde 62'sinin (990) güvenlik güçleri inisiyatifinde gerçekleştiğini bildirdi.

Yurt içinde ve yurt dışında icra edilen operasyon ve hava harekatlarında etkisiz hale getirilen terörist sayısında, geçen yıl önceki yıla oranla yüzde 72 oranında bir artış meydana geldiğini ifade eden Tuğgeneral Gürak, 696'sı ölü, 237'si sağ olmak üzere toplam 933 teröristin etkisiz hale getirildiğini kaydetti.

Aynı dönemde teslim olan terörist sayısında, bir önceki döneme oranla yüzde 62'lik artış meydana geldiğini belirten Tuğgeneral Gürak, 177 teröristin teslim olduğunu söyledi.

Bölücü terör örgütünce 2008 yılında gerçekleştirilen terör eylemleri sonucunda 51 vatandaşın hayatını kaybettiğine dikkati çeken Tuğgeneral Gürak, 11'i polis, 22'si geçici köy korucusu olmak üzere toplam 171 güvenlik mensubunun şehit olduğunu kaydetti.

TSK'nın 2008 yılındaki kaybının yüzde 32'sinin terör örgütünün kullandığı mayın ve patlayıcı maddelerden kaynaklandığına işaret eden Tuğgeneral Gürak, 2008 yılında güvenlik güçlerinin ulaştığı eğitim seviyesi ve kullanılan teknolojik cihazlar sayesinde terör örgütünün kullandığı mayın ve patlayıcı maddelerin yüzde 71'inin güvenlik kuvvetlerince bulunarak imha edildiğini dile getirdi.

    

-ELE GEÇİRİLEN PATLAYICI MADDELER-

    

Tuğgeneral Gürak, 2008 yılında PKK terör örgütüne yönelik operasyonlarda 3.5 ton amonyum nitrat, 255 kilogram TNT ve 197 kilogram plastik patlayıcı madde ele geçirildiğini belirterek, ayrıca 2008 yılında güvenlik güçlerince düzenlenen operasyonlar sonucunda, bir önceki yıla göre yüzde 10'luk bir artışla toplam 22 ton uyuşturucu madde yakalandığını kaydetti.

TSK tarafından 26 Aralık 2008-16 Ocak 2009 tarihleri arasında toplam 15 adet arama kurtarma faaliyeti icra edildiğini de ifade eden Tuğgeneral Gürak, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığınca 262 kişinin denizden sağ olarak kurtarıldığını, 5 kişinin ölü olarak bulunduğunu bildirdi.

Tuğgeneral Gürak, basın bilgilendirme toplantısında gazetecilerden soru almadı. (ANKA) SON

(HM/BÜN)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
title