Haberler

Tarsus'ta Haydar Aliyev Kutlaması

AZERBAYCAN'ın merhum Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev'in 94'üncü doğum yıldönümü, Mersin'in Tarsus İlçesi'nde adını taşıyan parkta kutlandı.

AZERBAYCAN'ın merhum Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev'in 94'üncü doğum yıldönümü, Mersin'in Tarsus İlçesi'nde adını taşıyan parkta kutlandı.

Törene Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, Tarsus Kaymakamı Yüksel Ünal, Azerbaycan Ankara Büyükelçisi Faig Bagirov, Azerbaycan'ın Hatai Valisi Razim Mamadov, Milletvekili Hüseyin Bala Miralamov ve vatandaşlar katıldı.

Tarsus Halk Eğitim Merkezi Çocuk Halk Oyunları Ekibi ve Mersin Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları Ekibi'nin gösteri yaptığı programda, Başkan Can'ın kızı İrem Can Azerbaycan adlı bir şiir okudu. Törende söz alan Başkan Can, Haydar Aliyev'i Azerbaycanlılar kadar sevdiklerini söyledi. Büyükşehir Başkanı Kocamaz da Azerbaycan'ın Türkiye için 'kardeş mesafesinde' olduğunu vurguladı. Azerbaycan Büyükelçisi Faig Bagirov ise "Azerbaycan'ın büyük lideri Haydar Aliyev'in 'Bir millet, iki devlet', büyük Atatürk'ün ise 'Azerbaycan'ın sevinci sevincimiz, kederi kederimizdir' lafları ülkelerimiz arasındaki kardeşliğin göstergesidir" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Haydar Aliyev Anıtı'na çiçekler bırakılıp, parka fidan dikildi. - Tarsus

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haydar Aliyev Şevket Can Azerbaycan Tarsus Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title