Haberler

Talat: "AB, Kıbrıs'ın Çözüm Platformu Değil"

KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, AB'nin Kıbrıs Sorununun Çözüm Platformu Olmadığını Söyledi.

KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, AB'nin Kıbrıs sorununun çözüm platformu olmadığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Talat, Kıbrıs Türk Kamu Görevlileri Sendikası (Kamu-Sen) heyetini kabulünde yaptığı açıklamada, AB'nin Kıbrıs'ta bütünlüklü çözümün parçalarıyla ilgili söz söylemek, tavır koymak ve öneri yapmak yerine, Kıbrıslı Türklere doğrudan ticareti ve uçuşu sağlayıp, izolasyonların diğer unsurlarını ortadan kaldırmak ve üniversiteleri Bologna sürecine katmak için çaba göstermesi gerektiğini kaydetti.

Üst düzey AB yetkililerinin birbirini tutmayan görüşler ortaya koyduğuna işaret eden Talat, ''Ama merak etmeyin. Biz Kıbrıslı Türkler olarak ne istediğimizi biliyoruz. Hakkımızı kimseye çiğnetmeyeceğiz'' dedi.

Rum yönetimi lideri Tasos Papadopulos'un artık Kıbrıslı Türklere azınlık haklarını bile çok gören yaklaşımlar sergilediğini kaydeden KKTC Cumhurbaşkanı, ''Biz azınlık değil, siyasi eşitiz'' diye konuştu.

''Umuyoruz ki mantıklı, kabul edebileceğimiz bir durum ortaya çıkar ve derhal Kıbrıs sorunuyla ilgili müzakereleri başlatırız'' diyen Talat, ''AB, Kıbrıs'ın çözüm platformu değildir. AB, bütünlüklü çözümün parçalarıyla ilgili söz söylememelidir, tavır ortaya koymamalıdır, öneri yapmamalıdır. AB'nin yapması gereken, bizim doğrudan ticaretimizi, doğrudan uçuşları sağlaması ve izolasyonun diğer unsurlarını ortadan kaldırmak için çaba göstermesidir'' ifadesini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 1 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Hititler Türk mü? Hititler günümüzde hangi devlet, millet? 1 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title