Haberler

Son dakika haberi! Pakistan'da televizyon kanalının direktörü ordu karşıtlığı sebebiyle gözaltına alındı

Güncelleme:

Son dakika gündem haberi... Pakistan'da birkaç gün önce yayını askıya alınan ARY News'in direktörü, kanalda ordu karşıtı içeriklere yer verdiği gerekçesiyle gözaltına alındı.

Pakistan'da birkaç gün önce yayını askıya alınan ARY News'in direktörü, kanalda ordu karşıtı içeriklere yer verdiği gerekçesiyle gözaltına alındı.

Ulusal basındaki haberlere göre, ARY News kanalının direktörü Ammad Yusuf, ordu karşıtı içerikler sebebiyle Karaçi'de gözaltına alındı.

Yetkililer, gözaltının, eski Başbakan İmran Han'ın liderliğini yaptığı Pakistan Adalet Hareketi Partisi (PTI) Özel Kalem Müdürü Şahbaz Gill'in ARY News'te katıldığı bir programda ordu karşıtı ifadeler kullanmasıyla ilgili olduğunu belirtti.

Kanalın Üst Yöneticisi ve Kurucusu Selman İkbal hakkında da soruşturma başlatıldı.

"İmran Han gözaltına alınabilir"

İçişleri Bakanı Rana Sanaullah, başkent İslamabad'da yaptığı açıklamada, Gill'in ifadelerinin ordu içerisinde ayrılık oluşturmaya yönelik bir komplonun parçası olduğunu belirtti.

Sanaullah, Gill'in ihanetle suçlandığını, halkı ve askerleri devlet kurumlarına karşı kışkırttığını söyledi.

Bu komplonun İmran Han'ın gözetiminde oluşturulduğunu iddia eden Sanaullah, bununla ilgili bir kanıt bulduklarında Han'ı da gözaltına alacaklarını kaydetti.

"Kanlı siyaset patlak verir" uyarısı

Eski Pakistan İçişleri Bakanı ve Avami Müslüman Ligi (AML) lideri Şeyh Raşid Ahmed ise İmran Han'ın gözaltına alınması halinde "kanlı siyasetin" patlak vereceği konusunda uyarıda bulundu.

Öte yandan, PTI lideri Han, görüntülü olarak yaptığı açıklamada, koalisyon hükümetinin ordu ile partisi arasında çatlak oluşturmaya yönelik bir komplo kurduğunu söyledi.

Kanalın yayını askıya alınmıştı

ARY News programına katılan Şahbaz Gill, askerlere ordu tarafından verilen tüm yasa dışı emirlere uymama çağrısı yapmıştı. Gill, "halkı devlet kurumlarına karşı kışkırtma" suçlamasıyla 9 Ağustos'ta gözaltına alınmıştı.

ARY News'in yayını "kışkırtıcı, yalan ve nefret dolu" içerikler yayımladığı gerekçesiyle 9 Ağustos'ta askıya alınmıştı.

Gill'in suçlu bulunması halinde ölüm cezası alabileceği belirtiliyor.

Pakistan'da parlamentoda 10 Nisan'da yapılan güven oylaması sonucu 174 "hayır" oyu alan İmran Han hükümeti düşmüştü.

Ülkede 3 dönem başbakanlık yapan Navaz Şerif'in kardeşi Şahbaz Şerif, 11 Nisan'da Meclis'te düzenlenen seçimde 174 oyla salt çoğunluğun desteğini alarak başbakan seçilmişti.

Kaynak: AA / Güncel

İmran Khan Pakistan Karaçi Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title