Haberler

'Sizin Hiç Babanız Yandı Mı?' Diye Seslenen Zeynep Altıok'dan Cumartesi Anneleri'ne Destek

Sivas Katliamı'nda hayatını kaybeden Metin Altıok'un kızı Zeynep Altıok bugün Galatasaray Meydanı'ndaydı.

'Sizin hiç babanız yandı mı? Hiç evladınız öldü mü?' cümlelerinin yer aldığı yazısı ile dikkat çeken Sivas Katliamı'nda hayatını kaybeden Metin Altıok'un kızı Zeynep Altıok bugün Galatasaray Meydanı'ndaydı. 327. kez Galatasaray Meydanı'nda bir araya gelen kayıp yakınlarını arayan Cumartesi Anneleri'ne, Sivas Madımak Oteli'nde yaşanan katliamı protesto eden vatandaşlarda destek verdi.

Yaklaşık 50 kişilik grup önce kısa süre oturma eylemi yaptı. Kayıp yakınlarının fotoğraflarını kucaklarına alarak yere oturan grubun arasında, 2 Temmuz günü Madımak Oteli'nde can veren yazar şair Metin Altıok'un kızı da yer aldı.

Sivas'TA CAN VEREN ŞAİR AYSAN'IN ŞİİRİNİ OKUDU

Kısa bir konuşma yapan Altıok, "Bugün 2 Temmuz. Onurlu mücadelelerini sürdüren Cumartesi Annelerinin yayındayız. Bugünün anlamı nedeniyle biraz daha duyguluyuz, biraz daha onurluyuz. "dedi. Altıok daha sonra yine Sivas Katliamı'nda hayatını kaybeden şair Behçet Aysan'ın Plaza de Mayo Anneleri için yazdığı şiiri okudu. Altıok'un şiiri okurken, zaman zaman duygulanarak sesinin titrediği duyuldu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title