Haberler

Sivas Doktorlar, Sağlıkta Şiddete Karşı Çalıp Söyledi-1

Sivas'ta Cumhuriyet Üniversitesi(CÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi doktor ve sağlık personeli sağlık çalışanlarına uygulanan şiddete karşı farkındalık oluşturmak için 'Sağlıkta şiddete karşı çal' projesi kapsamında kamera karşısına geçti.

Sivas'ta Cumhuriyet Üniversitesi(CÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi doktor ve sağlık personeli sağlık çalışanlarına uygulanan şiddete karşı farkındalık oluşturmak için 'Sağlıkta şiddete karşı çal' projesi kapsamında kamera karşısına geçti. Doktor ve sağlık çalışanları Aşık Mahzuni Şerif'in 'İşte Gidiyorum çeşm-i siyahım' ile Sivas Divriği yöresinden 'Kara duta yaslandım' parçalarını seslendirdi.

Projesi CÜ Tıp Fakültesi Dermotoloji Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Prof.Dr. Melih Akyol ve pratisyen hekim Özgür Kurtkulağı ve Tayfur Aktaş tarafından hazırlanan çalışmada doktor ve sağık personeli 2 türkü seslendirdi. Çeşitli sitelerde yayınlanmaya başlayan video "En değerli emanetiniz için varız. Aramızda, bilinen tüm yasalardan daha anlamlı, daha güçlü bir anlaşma var. En değerli varlığını güvenle emanet edecek kadar, anlamlı ve güçlü. Bu anlaşmayı bu günlerde bozmaya çalışanlar var. Buna siz de şahit oluyorsunuz. Sağlık emekçilerine şiddet gittikçe büyüyor. Artık el ele verip, tüm neden olanları kınama zamanı. Çünkü biz önce insanız. Sizinle hüzünlenir, sizinle güleriz. Hüzünlü türkü de neşeli türkü de söyleriz. Sağlık emekçilerine yapılan şiddeti hep birlikte kınıyoruz" ifadeleri ile başladı. Üniversite kampus alanı, hastane önü ve acil servis önünün yanı sıra Sivas'ın çeşitli mekanlarında yapılan çekimlerde doktor ve sağlık porsoneli Aşık Mahsuni Şerif'in, 'İşte gidiyorum çeşmi siyahım' ve Sivas Divriği yöresine ait 'Kara duta yaslanmadım' türkülerini seslendirdi.

Videonun çeşitli tarihlerde hastanen acil servisinde 3 doktorun saldırıya uğraması nedeni ile farkındalık oluşturmak için hazırlandığı belirtilerek, "Bu çalışma 2014 Ağustos'unda Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Acil Serviste çalışan üç intern doktor çalışan arkadaşımızın hasta yakınları tarafından darp edilmesi sonrası son yıllarda sağlık personeline yönelik artan şiddete, sağlık emekçilerinin değersizleştirilmesine ve sağlık sektöründeki piyasalaşmaya karşı bir tepki olarak çıkmıştır. Klipte her türlü şiddete maruz kalan ve can güvenliği risk altındaki sağlık çalışanları olarak bu tepkiyi sazlarımız ve sözlerimiz ile dile getirdik. Umarız bu şiddeti önlemek için türkülerimize kulak verilir. Mesleğimiz onurumuzdur! Bu şiddet sona ersin" ifadeleri kullanıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Mahzuni Şerif Divriği Çal Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs'ta borsa kapalı mı, açık mı? 1 Mayıs özel sektöre tatil mi? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 30 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 30 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 30 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 30 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 30 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 30 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 30 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 30 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 30 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 30 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 30 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! CHP'nin 1 Mayıs Taksim yürüyüşü ne zaman, saat kaçta? CHP Taksim'e yürüyecek mi? Bu haftaki maçlar aynı gün ve saatte mi oynanacak? Maçlar kaçıncı haftadan itibaren aynı gün ve saatte oynanacak?
500

Yorumlar (3)

58:

elinize ağzınıza sağlık bir Sivaslı olarak gururlandım. . .

4
0
yanıtYanıtla
selim demirkan:

BERBAT OLMUŞ

0
0
yanıtYanıtla
Mehmet KAYA:

Hekimlik varlığına kutsallık atfedilen yegane bir meslektir, kendi hayatlarını başkalarının hayatına adayan kişilerdir, Sizleri ve sağlıkta çalışan tüm personelleri candan kutlarım.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title